My furry baby...

Allt som behövdes för att babyn skulle komma var tydligen att vi satte ihop spjälsängen! Även om jag väl trott att ungen skulle ha lite mindre päls...
Har försökt övertala Digby att sova i: vår säng, soffan, fotöljen & en tvättkorg med smutstvätt som väntar på att kånkas ner i källaren. Alla alternativ som vanligtvis går hem hur bra som helst, men tydligen inte nu längre. Har lyft ut honom ungefär 1808023439 gånger men det är som om det finns en magnet i botten på spjälsängen som suger tillbaka Digby på ett sätt som är närmast overkligt snabbt. Det enda kort jag har kvar i rockärmen är att fylla upp en tvättkorg med ren tvätt för att se om det månne kan locka ut det lilla livet. I annat fall får väl Baby C tillbringa sina nätter där istället...

Kommentarer
Postat av: Alex

hehe känner igen de där :) Vår tjej har ju aldrig sovit i sin säng, men den var väldigt populär hos alla katterna

Svar: Tog kanske 2 minuter efter att madrassen landat på botten innan Digby bara "Åh, tack!"...
Så Isabella har aldrig använt sin säng? Hur gjorde ni i början när hon var liten? Vågar absolut inte ha babyn i vår säng pga att Paul då & då lever ut sina drömmar fysiskt (slås & sparkas i luften om han drömmer att han blir jagad eller hotad). Så jag hoppas att vår lilla ska vara OK med att sova i spjälsängen precis bredvid (mindre än en meter bort) min sina.
Ida

2014-10-16 @ 14:53:12
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Natalie

Hej Ida! Hittade till dig via din kommentar på prinsessans dagbok... Får också en liten i mitten/mot slutet av november och blev intresserad av din kommentar gällande bäddandet av spjälsängen. Varför bör man inte bädda med spjälsängsskydd, kudde och täcke? Är det p.g.a. kvävningsrisk? Och som du skriver, vad ska man bädda med då? På vårt senaste BM-besök fick vi information om att de inte rekommenderade samsov, samt en broschyr om plötslig spädbarnsdöd. Eftersom jag visualiserar att jag ska kunna amma den lilla, känns samsov som ett naturligt alternativ, så nu blev jag lite omkullkastad. Lite senare rekommenderade barnmorskan dock babynest, så då ska det väl förhoppningsvis gå bra ändå... Nåväl, många är kurvorna på denna slingriga väg in i något nytt. Hoppas ni mår bra och att allt går väl! :)

Svar: Hej Natalie & grattis till er lilla baby, vad spännande!
Här i Kanada rekommenderar de att man avhåller sig från allt som kan innebära kvävningsrisk för babyn, dvs allt fluffigt så länge som babyn är så liten att den har svårt att själv lyfta på huvudet/rulla iväg. Så täcke & kudde är bannlyst & värst av allt verkar de ställa sig till spjälskydden. Självklart vill jag att vår baby ska ha en säker miljö i sängen, men den här informationen (som jag fått från barnmorskor samt föräldrakursledare) ställde mig lite på bar backe. Pratade lite mer med vår sjuksköterska på kursen igår & hon rekommenderade att man bäddar med ett fint lakan (ett figursytt) & sedan använder en sovpåse som är anpassad till barnets ålder. Vi har en påse redan & jag har köpt på mig lite roliga tyger som jag ska sy till idag hade jag tänkt. Lägger upp här på bloggen & visar hur jag gjorde så fort det är klart i fall att du vill testa något liknande. Sen får jag väl "pimpa" med en söt mobil - men mycket mer än så blir det nog inte förrän babyn är större.

& när det gäller samsovande så är det något de är emot här också, även om de sa att de flesta dödsfall sker när föräldrarna är påverkade av något. För oss fungerar samsovandet inte eftersom min man är väldigt aktiv i sömnen, drömmer mycket som han lever ut fysiskt med viftande armar & ben. Inte optimalt med en liten baby i sängen! Så jag hoppas innerligt att vår baby ska vara OK med att ligga i sin spjälsäng cirka 50 cm från min sida av sängen. Vi får se...

& ett babynest är något jag känner mig väldigt sugen på att sy innan babyn kommer (har inte sett dem säljas här så DIY verkar vara det som gäller) - måste bara få tiden till det. För hjälp vad det börjar närma sig baby-time!
Ida

2014-10-17 @ 11:04:02
URL: http://natta-myown.blogspot.se/
Postat av: Natalie

Hej Ida! Okej, här säger de att bara barnet har de luftigt kring sig och kan röra sig så vänder det sig om det behöver. Hm?! De är alltså hårt emot att man ex. lindar barnen och använder s.k. "swaddler", detta för att motverka plötslig spädbarnsdöd. Det är många riktlinjer... ;)

Här har du en länk till babynest, som jag fick av en pysslig vän, om du blir sugen:
http://junimamma.blogspot.se/p/babynest-monster-beskrivning.html?m=1

När kommer er lilla?

Svar: Ja - det är en djungel av råd & förmaningar! På vår föräldrakurs pratade vi om just swaddling igår & tidigare har barnen lindats hårt här, men nu är rekommendationen att man bara ska linda väldigt lätt (& låta armarna vara fria) om man ska linda alls.
Tack - ska definitivt ta en titt & försöka klämma in på to do listan!

29 november är beräknat datum, men jag tror att Baby C kommer att sitta inne & trycka så länge det bara går. När kommer er baby?
Ida

2014-10-17 @ 19:27:45
URL: http://natta-myown.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0