Tröstmat...

Dagens barnmorskebesök gick tyvärr INTE så där jättebra. Vikt, protein-nivåer & blodtryck såg förvisso bra ut men det verkar dessvärre som om Baby C vänt på sig igen. Så vi fick en brådskande remiss för ultraljud utskriven & kommer att åka iväg på den kollen redan i morgon. För nu har vi bara kring en vecka på oss att vända Baby C manuellt & i annat fall blir det kejsarsnitt rakt av. Om vi säger att vi har en skala upp till 10 & 10 är full gråt så låg jag på en 8 hela bilresan tillbaka hem. Ni vet... när gråten liksom ligger i halsen & sticker i ögonen. När det knappt behövs något alls för att putta en den där sista biten in i ett totalt gråtbryt. Så vi bestämde oss för att göra något som jag inte gjort på hur länge som helst, köpa tröstmat & det med besked.
Fryst vanilj- & äppelyoghurt gjorde väl om inte dagen bra, så kanske en smula bättre. I alla fall var det ett välbehövligt avbrott att få knata runt i yoghurtbaren & tänka på lite annat en stund. Nu är planen att barrikera mig framför symaskinen, behöver fokusera på något istället för att bädda ner mig & ägna mig åt självömkan. Även om det alternativet känns grymt frestande just nu. Jäkla lilla C att göra mamma så ledsen!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Usch, vilket bakslag!! Jag förstår hur du känner helt klart, var själv livrädd för att behöva göra kejsarsnitt andra omgången med tanke på hur snabba de är här med att utföra såna. Men sen tänkte jag om!! Efter mkt om och men så klart. Huvudsaken att bäbisen kommer ut och mår bra! ! Allt annat löser sig, även om det är mindre roligt så klart. MEN det är heöt okej att känna som du gör! Något som är bra är att du iaf får tid att förlika dig med tanken om det nu blir så...håller tummarna att det går att vända och att du slipper oroa dig! !!

Svar: Jättebakslag. Dessvärre är det lite mer faktorer som spelar in än bara hur jag känner för vaginalförlossning/kejsarsnitt. Så det är inte så att det känns jobbigt bara för att förlossningen kanske inte blir så som jag hoppas/tänkt mig... Usch. En massa saker som väger in i hela den här biten som jag inte riktigt orkar ta här på bloggen just nu eftersom jag vet att min farmor läser & jag vill inte oroa henne mer än nödvändigt.
Idag är en sån dag då jag VERKLIGEN önskar att jag kunde ta ett glas vin. Total depp. Men, men, det finns ju fortfarande tid & baby har ju uppenbarligen nog med plats för att vända på sig lite som hän känner för så det är väl bara att hålla tummarna för att ungen fattar att den ska snurra runt igen!
Ida

2014-10-16 @ 22:17:05
Postat av: trillingnöten

Dey var från mig förra kommentaren :p

2014-10-16 @ 22:18:04
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Malin C

Nämen tusan också! Och vad jobbigt att de är så pass snabba med att ta snitt-beslut.
Här tipsar de om att man ska "dansa magdans" för att hjälpa bebisen att rotera.
Håller med trillingnöten, men förstår dig att det kan finnas annat som ligger bakom. Själv är jag allergisk mot ryggbedövningen och kommer behöva sövas om snitt blir aktuellt och det känns inte bra att missa födsel och de första timmarna.
Hur som haver är det ju en stress om det inte blir som man planerat.
Jag hoppas att ultraljudet går bra och att baby C snurrat där inne och ligger precis som hen ska.
Kommer hålla tummar och tår för er!

Svar: Tack - känns skönt att veta att det hålls andra tummar & tår än bara våra egna! Klockan ett i morgon är det som gäller & förhoppningsvis får vi en tekniker som låter oss veta hur det ligger till på en gång. De är annars lite petiga med sånt här & rapporterar istället till barnmorskan/läkaren som sen ringer upp & lämnar beskedet. Hade dock väldigt gärna velat veta hur det ligger till innan helgen så att jag inte behöver gå runt & oroa mig hela lördagen & söndagen. Bättre att veta hur landet ligger även om det kanske inte är det besked vi hoppas på.
Ida

2014-10-17 @ 01:50:16
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Alex

men åh nej! Men hur långt gången är du? De borde ju gå att vänta till "sista stund" innan man bestämmer hur de blir? Men jag förstår att de är annorlunda där. Och om lilla baby C inte vill vända sig själv så är de ju mycket möjligt att de funkar fint med lite hjälp av barnmorskan eller läkare! Än är de inte kört!

Svar: Vecka 34 idag & absolut senast en läkare vänder är vecka 36 (barnmorskorna kan inte vända) men de vill hellre vända i vecka 35. Tydligen fungerar det i cirka 50% av fallen & går det inte blir det antingen planerat kejsarsnitt i en nära framtid eller snitt på direkten pga att babyn blir så stressad av vändningsförsöket.
Ida

2014-10-17 @ 07:44:29
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: M

Oj, vet inte riktigt vad jag ska skriva, du har fått så fina inlägg och peppande kommentarer här ovan. Jag håller i alla fall både tummar och tår för er, jag hoppas att allt ska lösa sig på bästa sätt. Många kramar till er båda, men alldeles särskilt till dig Ida.

Svar: Åh - tack! Jag försöker hålla fast vid hoppet att Baby C kanske ändå ligger åt rätt håll. Vår barnmorska tyckte nämligen att det kändes så, men så låg hjärtljudet över naveln & magkurvan planade ut - så det indikerar säte. Men som sagt, det är inte helt kört. Sen hade Baby C börjat sjunka, så det är positivt om hän nu ligger med huvudet nedåt (mindre risk tydligen för 180 graders vändningar) men negativt om det är säte eftersom det är svårare att vända då... Mycket att tänka på just nu, men jag hoppas att ultraljudet ska ge ett positivt svar redan nu i eftermiddag - så håll tummarna!
Ida

2014-10-17 @ 09:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0