Weird things that makes me happy...

Alltså det här med att vara gravid, blir liksom glad för så otroligt märkliga saker nu för tiden! Dagens barnmorskebesök var ett riktigt praktexempel. Det började med att jag fick tummen upp för att börja dricka hallonbladste (första koppen precis avklarad) & sen kom det som gjorde mig så glad att jag utförde någon form av spontan badbolls-stols-dans. Mitra förklarade nämligen att om jag vill, så börjar de försöka sätta igång förlossningen när jag når vecka 38. OM JAG VILL?! Vill små barn ha julklappar? Vill astronauter komma levande tillbaka till jorden? Vill troende komma till himlen?
 
Jag bara - Yes please, do whatever you need to do!
 
Så nu är planen att Mitra kommer att börja sträcka min cervix med start vecka 38, & med 48 timmars mellanrum, tills dess att Baby C kommer. Hade någon innan hela den här gravidcirkusen drog igång erbjudit sig att pula in handen i det allra heligaste & spänna upp min livmoderhals så hade jag ju backat ut ur rummet & sen seriefigurkutat iväg i ett damm-moln. Nu... Nu är det som om någon har slagit in en helt fantastiskt present åt mig i allra finaste papper & räckt över den på en helt otippad dag. Eller som att hitta en diamant i vägdammet...

Kommentarer
Postat av: Malin C

Men Gud vad bra!! Är det något motsvarande till hinnsvepning?
Vill också!

Svar: Men eller hur?! Blev helt till mig där i besöksrummet! Hinnsvepning & sträckning är inte samma sak, men har samma mål. Som jag förstått så är sträckningen steg ett mot att sätta igång förlossningen, med hinnsvepningen som steget längre:
http://www.babycentre.co.uk/what-is-a-membrane-sweep

I vilket fall, trodde aldrig att de skulle göra ett enda jotta innan vecka 42 - så att vi sätter igång redan vecka 38 känns lite som "Gud hör bön"! :)
Ida

2014-10-28 @ 22:23:10
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Natalie

Nu blir jag ju inte liiiite avis! Önskar de gjorde så även här... Och där anföll en sammandragning - någon mer som önskar detsamma, tro?!

Vad "skönt" för dig! :) Kram

Svar: Enligt min barnmorska är det här något de börjat med rätt nyligen. Eftersom cirka 80% av alla förstföderskor går över tiden & majoriteten upplever det som otroligt påfrestande (både psykiskt & fysiskt) vill de kunna erbjuda en tidigare igångsättning. Sen är det ju en mild variant av igångsättning, inga mediciner involverade, så i vissa fall behövs det kanske bara en behandling medan det kan behövas 6-7 för andra.
Sen så är det nog inte så skönt... men jag tänker att jag får ta en värktablett innan & tänka intensivt på annat när det väl görs!
Ida

2014-10-29 @ 15:04:07
URL: http://natta-myown.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0