Fiskpinnar på kanadensiskt vis...

Vi sitter ju nu mera på en frysbox så att vi fortsatt skall kunna äta annat än hämtmat när Baby C gör entré. Min vän Åsa kom med massa bra tips på vad vi kan köpa/förbereda innan - men ett förslag lämnade mig lite ställd på bar backe. Fiskpinnar. Det här var ju något vi åt ofta när jag var liten, tror inte att någon 80-tals unge i Sverige INTE petat bort & ätit paneringen först, för att den var godast, & sen suttit & ångrat sig över ledsen torskpinne... Men senaste gången jag åt fiskpinnar som vuxen? Jaaa... kanske någon gång de sista veckorna innan jag tog studenten - för att det var det som bjöds till lunch i skolmatsalen. Kan inte minnas en enda fiskpinnemiddag under mina studieår i Lund & här i Kanada... i ärlighetens namn visste jag inte ens om det fanns att köpa i affärerna! Så jag kände att vi var tvugna att checka bara för att & när jag faktiskt hittade en sektion som var vigd åt färdigpanerad fisk beslutade jag mig för att ge det ett försök. Slog till på peppar & citronsula & fick lära mig att här i Kanada så lagas fiskpinnar till på ett av följande sätt: i ugnen eller i ens toaster oven. För er som inte stiftat bekanskap med en toaster oven så är det liksom en liten ugn som används till att snabbt värma upp & rosta saker - typ bröd & pizza (fast tydligen går det att laga saker i den också, bara att jag aldrig sett någon faktiskt använda dem på det sättet). Eftersom jag tycker att toaster ovens är idiotiska påfund som stjäl diskbänksyta blev det alltså ugnsbakade fiskpinnar istället, vilket kändes nog märkligt i sig:
Tillsammans med ugnsrostade grönsaker (hackade upp grönsaker för ett helt kompani & har nu två stora färdighackade & kryddade påsar redo i frysen så att Paul bara kan rosta dem när jag retirerat till sängen på obestämd tid) var det faktiskt en helt OK upplevelse. Inte som om jag panerat fisk själv, men fullt görbart för Paul att fixa till på egen hand - hoppas jag i alla fall. Får nog ta en liten lektion i hur ugnen fungerar, för här ska banne mig inte köpas någon toaster oven!

Kommentarer
Postat av: Malin C

Åh fy fabian vad gott!! Med remoulad... Åh...
Måste äta det snart!

Svar: Det var faktiskt väldigt gott - så det här blir absolut någon av de menyer som kommer att cirkulera här i huset första tiden med Baby C. :)
Ida

2014-09-23 @ 18:01:37
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0