Håll en tumme...

Men suck... På grund av översvämningen, flytten & allt renoverande har vi fått låna Pauls föräldrars minibuss över sommaren. Verkligen jättesnällt av dem & en livräddare i så många situationer. Under tiden vi har kört runt i slagskeppet har vår fina lilla bil stått parkerad på deras uppfart & väntat på oss. Igår var tanken att vi skulle återförenas. Bara det då att Pauls föräldrar inte rört den under hela sommaren (de fick nycklarna så att de skulle kunna köra den en gång i veckan eller så för att hålla igång maskineriet)... Att stå pall utomhus i flera månader i fuktig ontario-luft var ingen höjdare om vi säger så. Allt bromsrelaterat på hela bilen har rostat ihop totalt. De ringde precis från bilverkstaden för att tala om reparationskostnaden & det var ju lätt ett av årets mer cringe worthy moments. Skit, skit, skit också. Fast det är väl bara att svälja det hela & försöka tänka på annat... som att vi ska till barnmorskan nu & se hur det går för Baby C med vändandet. Ni kan väl hålla en tumme eller två för att liten ska ha gjort en flipp så att huvudet är nedåt! Känns som om vi behöver lite goda nyheter just nu!
 
Uppdatering: Nehej, det där gick ju inte alls som vi hoppats. Baby C ligger fortfarande med huvudet uppåt & nu har jag strikta order om att ta mig till närmsta pool typ omgående för att simma i cirklar de närmsta två veckorna. Fungerar inte det blir det till att gå till en kiropraktor & efter det blir det manuellt vändningsförsök om 5 veckor. Skiter sig det blir det kejsarsnitt.... till råga på allt hade inte magen växt nästan alls sedan förra besöket, så vår barnmorska sa att vi måste hoppas på ett tillväxthopp till nästa gång i annat fall blir det ultraljud för att se om Baby C helt enkelt är liten eller om jag har för lite fostervatten. Ljudeffekten på mig när vi gick nedför trapporna - "Helvete, helvete, helvete", gånger 100.

Kommentarer
Postat av: Målvaktsmamman

Ååå, det kommer gå fint allt oavsett. Jag har haft väldigt liten mage med båda mina barn, särkilt Ettan. Lite luft skojades det om och han kom ut som 3.4 kg. Något lite större med Tvåan och bara upp ca 10 kg....gick 10 dagar över tiden (med andra!!? och nervsammanbrottet var nära) ....4.260!!! My good, han var ju liksom ...så klar! Vi är så olika och dom ligger ju så olika. Vi håller tummarna för både bromsskivor och rundsimning:) Kram!

Svar: Åh, tack för peppen - behöver det just nu! Jag har ju inte gått upp så mycket så här långt, men har hela tiden legat lite lite över 50% på kurvan över Baby Cs tillväxt. Så fram tills idag har det känts så lugnt & bra med den biten. Efter "helvete" nummer 152 känns det i alla fall lite bättre, jag insåg att jag kanske stressar upp mig mer än nödvändigt över viktbiten bara för att allt annat idag inte gått så där alldeles smärtfritt. Kram!
Ida

2014-09-25 @ 22:29:39
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Malin C

Oj kollar de position redan? Här kollar de första gången vecka 34. Vårt troll är definitivt inte i position än! Inte en chans.
Håller tummarna att det löser sig!
Egentligen borde man inte väga sig alls under graviditeten kan jag tycka. Till mig sa de att jag skulle gå upp 7kg totalt på hela graviditeten (trots att jag var borderline underviktig), men jag har gått upp mer än det dubbla det redan och mår prima av det. Tycker man ska skita i vikten som siffra som sagt, är övertygad om att kroppen anpassar sig och löser det. En väninna till mig var grymt smal av naturen och gick upp 3 respektive 5 med sina två barn. (Som mådde prima och var helt på kurvan storleksmässigt när de kom ut.)
Lycka till nu och tummar hålls härifrån att baby C tar sig en svängom där inne!

Svar: Japp, redan förra gången fick vi en "varning" - så det är definitivt något de är noga med. Får verkligen hoppas att det löser sig snart, det blir väl att stå mycket frammåtlutad framöver & försöka få tyngdlagen att fungera...
& oj, hur kunde de "veta" det så där exakt på kilot? Här har jag fått en siffra mellan 25 & 35 lbs & allt kring det ses som helt OK. Min OB som jag hade i början var i & för sig rätt viktfanatisk, så det upplevde jag som rätt jobbigt. Först gick jag ner för lite & det var stora varningsklockor & sen gick jag upp för mycket & fick skäll... Kanske inte det bästa sättet att bemöta en förstagångsmamma! Barnmorskorna är SÅ mycket bättre på den biten & det har fått mig att kunna slappna av mer kring det hela. I nuläget är väl Paul den som vikthetsar mest, men det är för att han är så orolig för att jag inte ska få tillräckligt mycket näring & energi.

När det gäller att vara i position, för cirka en månad sen var faktiskt Baby C duktig & hade huvudet nedåt. Det var rätt häftigt, för då kunde jag känna huvudets form längst nere på magen!
Ida

2014-09-26 @ 02:15:49
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Alex

Ta de lugnt, Baby C har ju fortfarande en heldel tid på sig att vända sig och magmått säger väldigt lite! Vet mammor med små magar som fått stora barn och andra med jättemagar som fått små till normala barn. De är så mycket som spelar in. Men ett extra ul för att kolla till och lugna nerverna är ju inte fel.


Svar: Nej det är klart att det varierar mycket mellan person & person, & jag har en teori om varför jag inte "växt som jag skulle", men just där & då den dagen blev det lite mycket med alltihop. Känner mig mycket bättre nu när jag fått tänka igenom det hela lite. Även om sätespositionen fortfarande oroar jättemycket (vill inte skriva varför här, men kan berätta hos dig).
Ida

2014-09-27 @ 10:58:43
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0