Garden in my kitchen...

Vi håller så smått på att samla ihop nytt material till SWEAs nästa tidning & för någon dag sen fick jag en artikel skickad till mig som handlad om chiafrön. Väldigt intressant - lärde mig bland annat att fröna kommer från växten Salvia Hispanica som tillhör mintfamiljen. Nu var ju tanken att jag skulle: 1) korra artikeln, 2) laga till ett par chiarecept & fota - men det som hände allra först var att jag bara "Oh, mint växer ju som ogräs, det borde jag kunna odla!". Sakt & gjort, chiafrön inhandlades & idag, dag två sedan jag sådde fröna ser mitt lilla experiment ut så här:
Massa små vita groddar som håller på att leta sig ut från fröna! Jag måste erkänna att jag är & gluttar ner i burken typ 5 gånger per dag - total töntvarning, men det känns så spännande att följa deras utveckling! Fick dessutom feeling på att odla växter på dagisnivå & inhandlade därför en påse med mungbönor som jag pulade ner i en glasburk, satte lite ostduk på toppen & fyllde upp med vatten:
Nu ska jag hålla på & byta vatten i burken två gånger per dag i en 4-5 dagar eller så & sen är tanken att vi ska ha ett gäng groddar som vi kan äta. Major 70-talsvarning jag vet, men kul att testa något som åtminstone känns nytt för mig personligen!
Preppade två burkar - en som vi kan äta rakt av när groddarna är klara & en som jag tänkte se om jag kan dra upp till model större. 

Kommentarer
Postat av: Jo

Bra jobbat! Projekt odling är redan igång =)

Svar: Absolut! Hur går det för dig & balkongen?
Ida

2015-04-17 @ 20:58:51
Postat av: Jo

Långsamt, Malin och jag ska åka till Plantagen någon dag men det har inte blivit av än. Får se om jag tar mig dit själv =)

Svar: Eftersom du ska vara borta lite titt som tätt kan det ju vara en idé att investera i sånt som tål torka rätt bra - kanske lite lavendel & timjan? Timjan är typ omöjligt att ta kål på & så har du färska kryddor när det behövs!
Ida

2015-04-18 @ 11:39:51
Postat av: Jo

Ja, nåt som klarar torka behöver jag definitivt eftersom jag har söderläge på balkongen =) Någon sade att tomater kanske skulle vara bra eftersom de behöver mkt sol, sedan har jag en önskan om sweet pea men det tror jag kanske inte är riktigt lika soldyrkande.

Svar: Tomater är BÄST att odla - så himla härligt att kunna plocka sina egna. Plantera ihop med tagetes & basilika, den första motverkar skadedjur & den andra förhöjer tomatens smak.
Ida

2015-04-19 @ 01:01:33
Postat av: Jo

Åh, vad kul! Tack för tipset =)

Svar: Tomater tar mycket vatten dock, så plantera bara en planta per kruka!
Ida

2015-04-19 @ 09:06:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0