Katastrofnatt...

Sämsta natten på tid & evighet & nej, inte på grund av ledsen baby... Vaknade någon gång vid halv tre av att jag drömt att Kanadas flygvapen bombat vårt hus med någon form av stinkbomber. Huset var alltså intakt, bara det att det stank på ett sätt som fick det att tåras i ögonen. I drömmen stod jag & grät & undrade varför de gjort på detta vis & en bister general förklarade att vi brutit mot den kanadensiska grundlag som fastslår att alla måste ha golvlister i sina hus (jag hade, på riktigt, brutit lös alla lister i köket/barnkammaren kvällen innan). Jag bara "Men vi har en baby & 24 år kvar av amorteringar på lånet - visa barmhärtighet" & arga generalen bara "Det skulle du ha tänkt på innan du avlägsnade listerna!". 
 
Så vaknade jag & stanken... Så där så att jag liksom bara kippade efter ren luft, bara att det inte fanns någon - brända däck toppat med cigarettrök luktar liksom bättre än vad det gjorde i vårt sovrum. Orsak - skunk. Har känt skunkdoft inomhus tidigare, men här så måste skunken imploderat en meter eller så från vårt hus. Vacklade upp & ut i vardagsrummet där Paul stod & knapprade på sin laptop, oförmögen att sova på grund av lukten. Hade tydligen haft "tur" som ändå lyckats förtränga stanken i en dryg halvtimme längre än vad han pallade. Mot skunkdoft finns det ju väldigt lite att göra, så efter att ha beklagat oss återvände vi till sängen & låg sen & kastade oss frustrerat resten av natten. Den enda som sov igenom det hela var Tor, som snusade nöjt till klockan 7 på morgonen. Jag drar alltså slutsatsen att spädbarn inte har några luktsinnen!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Skunk!!! Jag har aldrig haft formanen att fa kanna denna doft och jag hoppas innerligt att det forblir sa alltsa. Detta verkar ju helt sjukt ackligt. HUR kan en skunk lukta sa mycket? Fantastiskt pa sitt satt kanske? haha Fast inte mitt i natten!

Svar: Det är GALET hur mycket de luktar! Bland det värsta är om vi är ute & åker bil en varm sommardag & råkar köra förbi en överkörd skunk. Missär! Speciellt om man råkar ha oturen att prata just när man kör förbi, då får man liksom hela munnen full med lukten. Kräk...
Har hört skräckhistorier om folk vars hundar attackerat en skunk, blivit sprayade & sen flytt in i huset som ägarna sedan i princip tvingats totalsanera. Efter nattens upplevelse känner jag extra mycket för dem som upplevt detta, för det var en plåga som det var utan att ha eländet inne i huset!
Ida

2015-04-24 @ 16:51:42
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Jo

Usch och fy! Vilket är värst; att vakna direkt när man känner det eller att först drömma att huset har stinkbombats pga bortslitna lister och sedan vakna?

Svar: För en paragrafryttare som jag var det ju lite jobbigt med listerna alltså, att jag dragit detta vedervärdiga över oss & huset bara för att jag inte var införstådd med kanadensisk lag. Usel mamma-stämpeln hängde ju i luften om vi säger så - så på så sätt var det ju ganska skönt att få vakna upp!
Ida

2015-04-24 @ 19:04:14
Postat av: Jo

Skönt att lillskrutt sov igenom det. Hade väl varit ännu mer illa om han vaknat och gråtit pga av det och ni inte kunna göra något åt det.

Svar: Sant! För att förklara begreppet "skunk" för en fyramånaders... Nope, den hade varit svårfixad!
Ida

2015-04-24 @ 19:05:18
Postat av: Alex

haha men gud! Kan inte ens föreställa mig en lukt som luktar SÅ hemskt och SÅ mycket. Lite nyfiken... fast känner på mig att jag lär ångra mig och jag "lyckas" lukta på en någon gång.

Svar: Jo men jag förstår hur du menar, kan känna mig lite nyfiken på hur poison ivy EGENTLIGEN känns samtidigt som jag är livrädd för att faktiskt komma i kontakt med det! :) Men skunk går ju att komma i kontakt med i lite mer light version, typ i bilen efter att det regnat lite - då känner du visserligen igen odören men det knockar dig inte & försvinner snabbt.
Ida

2015-04-24 @ 21:45:17
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Malin C

Åh fy stackare!!! Det är verkligen en... Unik doft! Man måste ha känt det för att förstå det! I californien kantas vägarna av överkörda stackare, och man får ju panik av doften som letar sig in i bilen. Fränt och liksom lite sött på samma gång. Hu!!

Svar: Usch, överkörd skunk är verkligen ingen höjdare! Man girar ju rätt rejält med bilen för att slippa köra över en som redan ligger klistrad vid vägbanan - att få skunk över hela däcken... BLÄ!
Ida

2015-04-25 @ 06:29:46
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0