Lönnsirapskakor...

Paul saknar lite förmågan att avgöra vad som är en rimlig mängd mat eller inte när han är & handlar. Säger jag "köp lite olika flingor" har det hänt att han kommit hem med SJU kartonger flingor. Eller "köp rätt många tomater" & så står jag där med kilovis av varan & en man som inte alls förstår varför jag skrattar hysteriskt. Förra våren drabbades Paul av sin årliga lönnsirapsfeber, som innebär att han vill besöka lönnsirapskokerier & köpa på sig lönnsirap för resten av året. Jag brukar fungera som den tråkiga förmyndaren men eftersom jag befann mig i illamåendet från hell fick Paul skutta ut bland lönnträden på egen hand. Vilken resulterade i att han kom tillbaka med två jättedunkar sirap - 2 gallons tyckte han att vi behövde för att klara oss genom vintern. Alltså... nästan 8 liter sirap. Jag vet inte med er, men sånna där jättemängder sirap brukar i alla fall inte jag konsumera - men jag vill ha ut åtminstone EN dunk från kylskåpet så att vi får plats med lite annat än sirap. Så ni kanske kan tänka er lite hur glad jag blev när jag hittade det här receptet - check på att bli av med 1.5 dl sirap!
Modifierade receptet lite eftersom jag inte ville använda matberedaren för att mala havren, Tor blir så lätt rädd för den, utan använde en mix av vanligt & fullkornsmjöl. Sen tog jag havssalt istället för vanligt salt & hälften choklad, hälften jordnöts chips eftersom jag inte hade tillräckligt mycket hemma för att få ihop en sats med bara endera utav dem. 
 
Nu skvalpar det bara runt lite sirapi botten på den första dunken - så i fall att någon av er sitter på ett jättebra sirapsstint recept får ni gärna tipsa så att jag kan avancera vidare till dunk två!
 

Kommentarer
Postat av: Malin C

Åh Jesus vad gott! Ser härligt knapriga ut! Har den där muggen också, så klart, perfekt för varm choklad.

Svar: De fick två tummar upp från Paul!
& så klart du har. :)
Ida

2015-04-18 @ 07:20:19
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: farmor

Jag skulle vilja ha den andra dunken här hemma. Alla, som har fått lönnsirap, av mig, när jag kom tillbaka från min Canada resa har varit förtjusta och min granne har sparat av sin lilla flaska för att smaksätta maten vid festliga tillfällen.

Svar: Det här är en JÄTTEDUNK sirap farmor, jag hade varit rädd att ha den i resväskan i fall att korken gått upp. Men vi kan åka till en jättefin marknad här i närheten & köpa lite mindre flaskor som du kan ta med dig hem - så får du färsk lönnsirap för året också!
Ida

2015-04-18 @ 07:55:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0