Rökning & bäbisar...

Varken Paul eller jag röker & det är något vi båda verkligen ogillar. Eftersom ingen av våra vänner röker är det här oftast inget problem - bara någon enstaka jobbig hissfärd här & där. Förrutom att Pauls gudmor är en storrökare... Innan Tor kom var det illa nog när vi åkte dit & hälsade på. Huvudvärk var liksom bara förnamnet & vi brukade komma hem, klä av oss alla kläder i hallen, knöla in dem i tvättmaskinen & omedelbart ta en dusch för att få ut lukten ur håret. Jag VET att hon vill träffa Tor hur mycket som helst & jag haft så dåligt samvete för att vi inte åkt & hälsat på, men jag pallar bara inte tanken på att bära in min lilla ofördärvade baby i ett hus helt impregnerat av cigarettrök. Är det bara jag som är alldeles för nojjig eller hur tänker ni andra om att ta med en baby hem till någon som röker inomhus? Jag vet att det bara är för ett par timmar, men tanken på att han ska behöva andas in eländet & inte ens kunna säga "Mamma, det är nog nu, jag mår dåligt, kan vi åka hem"... Nej, som sagt - går inte. Nu kommer i alla fall Pauls gudmor förbi vårt hus imorgon - så problemet är tack & lov löst för stunden.

Kommentarer
Postat av: Malin C

Jag har nolltolerans med rökning... Min mamma har rökt i 38 år, men när vi blev gravida sa jag att om hon vill hålla C så får hon sluta. Jag vill inte ha några nikotinstinkande fingrar på min bebis. (Plus att jag vill att hon ska vara hälsosam och sluta med eländet...) minns själv när jag var liten hur mammas fingrar luktade cigarett, vidrigt!
Hon slutade samma dag vi åkte in till BB, så win-win för oss alla :)
Tycker det kvittar hur "knasiga" regler man har, det är ju ens eget barn och viktigt att känna sig bekväm.

Svar: Oj vad starkt av henne att sluta så där cold turkey! Fast jag antar att hon insåg att du menade allvar. Skönt i alla fall att det inte blev något bråk om det hela & att hon accepterade ditt krav!
Ida

2015-04-01 @ 06:49:05
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: trillingnöten

Samma här! Hatar rök och ogillar människor som röker (sorry).Mamma min är rökare och hon skulle aldrig sluta för någon. Tack och lov har vi inte jättebra kontakt heller (och hemma hos sig röker mamma bara vid fläkt eller utomhus så det böir inte så illa med röklukt hemma hos hennr). Dock tillåter vi inte rökning nära våra barn alls. Förstår er fullt ut. Kanske är det bäst att vara ärlig med henne? Kan hon ta det tror du? Om ni förklarar. Ni träffas gärna, men inte hos henne (såvida det inte är varmt och ni kan vara ute på nån altan eller liknande)...vissa kan ju vara känsliga för sånt också (ärlighet ).

Svar: Hata är ju ett väldigt starkt ord, men jo - jag hatar också rök. Tycker att det är en så otroligt vidrig ovana & när folk röker typ över sina barnvagnar blir jag helt knäpp. Så att släpa hem Tor till en rökare känns helt fel för mig.
Sen att prata med henne - hon har ju förlorat sin man relativt nyligt & är fortfarande rätt skör, så det känns inte aktuellt i nuläget. Hade känts så jobbigt om hon tog det på fel sätt - vi vill ju ha en relation med henne, bara det att rökningen gör det svårt att umgås hemma hos henne.
Ida

2015-04-01 @ 11:51:31
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Carina

Jag har inga barn, men hatar också röklukt. Självklart får ingen röka hemma hos oss, och om jag står ute med kompisar och någon röker, så försöker jag ställa mig så att inte röken kommer på mig. Är så glad att man sedan några år tillbaka inte får röka inne på restauranger etc varken i Finland eller Spanien.

Svar: Nej fy, hade någon kommit hem till oss & tänt en cigarett så hade det helt klart varit sista gången de blivit hembjudna till oss!
& rökförbud på offentlig plats gäller även här i Kanada sedan ett par år tillbaka - så himla skönt!
Ida

2015-04-05 @ 13:16:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0