Talking vegetables...

Idag packade vi in oss i bilen efter middagen & drog iväg på Tors första föreläsning. Jag, som suttit igenom X antal föreläsningar genom mina universitetsår, tycker nämligen att det är viktigt att starta i tid. Tor däremot var väl mindre intresserad & somnade efter 3 minuter bara för att vakna till när alla applåderade på slutet. Oh well... vi har väl alla varit där - den där övermänskliga tröttheten som slår till så fort någon levererat det första krystade powerpoint skämtet!
 
Vad föreläsningen handlade om? Att odla sina egna grönsaker & framförallt vad som kallas för "heirloom vegetables" här, vet inte vad det heter på svenska - men grönsaker vars frön har odlats i minst 50 år. Mycket prat om hur det är viktigt att försöka få tag på frön från lokala odlare istället för att köpa från de stora fröförsäljarna, eftersom de senare inte gynnar mångfald för fem öre. Vi åkte hem med en massa nya uppslag, en näve informationsblad & en liten bytta med vad jag hoppas ska bli grunden till det här årets trädgård!

Kommentarer
Postat av: Jo

Mången gång som man önskat att man haft Tors ursäkt för att få sova på föreläsningar...

Spännande att få se vad det blir i grönsakslandet =)

Svar: Alltså Anitas föreläsningar på geologen... Herregud vad svårt det var att hålla ögonen öppna ibland!
& tomater är givet, sen får vi se!
Ida

2015-04-15 @ 17:21:18
Postat av: Jo

Hur har det gått med installerandet av Hola? Vill bara säga att första avsnittet av Big dreams har 17 dagar kvar på svtplay ;)

Svar: Bra att du påminner mig - måste be Paul om hjälp.
& nu har jag tipsat Sussie om BGR, så vi får se om vi får ytterligare en person att bli hooked på det!
Ida

2015-04-15 @ 17:34:10
Postat av: Jo

Eftersom hon bor i Sverige borde du också tipsa om small spaces ;)

Svar: Fast nu har jag ju inte sett small spaces - så det kanske du kan tipsa om via whatsapp! Det flyttar ju in i nya huset i juni, så jag är säker på att de uppskattat lite trädgårdsinspiration!
Ida

2015-04-17 @ 20:54:04
Postat av: Jo

Ja, så kan jag också göra =)

2015-04-19 @ 01:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0