The great wallpaper reveal...

Ni vet köket som ska bli barnkammare... Vi velade fram & tillbaka över vad vi skulle göra med det - men vår devis "gör om & gör rätt" trumfade tillslut de små rösterna som bara "Men ställ en byrå framför jättehålet i väggen & låtsas som om det inte finns där på obestämd tid!". Sagt & gjort, idag kom Pauls föräldrar hit för att agera kombinerad barnvakt/renoveringshjälp & vi satte igång projekt "slå ut alla väggar". Vilket innebar att vi började med att ta ner gipsskivorna som den förra ägaren satt över originalväggarna:
Vilket visade sig vara mer av en pärs än vad vi väntat oss eftersom de använt gipsskiva med förstärkt stålkant - mindre kul att bryta sig igenom men tillslut var det gjort & vi kunde fortsätta med originalväggen:
Som visade sig vara en hääärlig historia bestående av träribbor med stuckatur som blandats ihop med klassikern hästtagel. Om vi säger så här, inte det trevligaste rum jag någonsin befunnit mig i - luften var lite småtjock att andas! Fast rolig originaltapet bjöd rummet i alla fall på! Inte varje dag jag får njuta av tapeter med pistoler (musköter?) &  säckpipeblåsande soldater!
Perfekt om vi hade strävat efter att Tor skulle bli en soldat under "borta med vinden eran!"... & passande på så sätt att rummet i nuläget verkligen ser ut som kriget. En liten del av mig känner sig därför rätt TRÖTT & less på oss själva för att vi skippade byråidéen, men jag försöker trösta mig med att det faktiskt inte fanns en enda gnutta isolering i väggarna. Med andra ord, vi har nu chansen att isolera väggarna ordentligt innan vi bygger upp dem igen. För en mänsklig isbit så som jag är det ett positivt halmstrå att hålla fast vid när jobbet i sig kanske känns lite övermäktigt!

Kommentarer
Postat av: Alex

Är verkligen imponerad över allt ert jobb!! Här tar det liksom två månader att flytta en möbel från ett hörn av rummet till ett annat ;) Men min dröm är att ha det som er och renovera upp ett eget hus.

Svar: Alltså, vissa dagar har vi världens flow & då är det verkligen jättekul - living the dream & allt det där. Andra dagar... inte lika mycket. Det är då det gäller att kunna se det tokroliga i att ha ett hem som ser ut som en bomb har exploderat. :)
Ida

2015-04-19 @ 08:34:43
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0