Uppdatering på renoveringsfronten...

Nu har jag varit en dååålig bloggare, så pass att farmor ringde för att höra att vi fortfarande var vid liv (förlåt farmor!). Men jag kanske råkade komma på att Josefin dyker upp om TRE helger & det gjorde att flitens lampa brann så pass rejält här under helgen att bloggen lite glömdes av. So, vad har vi gjort då? Well, vi började med hallen - som fick ett sista lager målarfärg & ett nytt golv. Vi gick från det här (som det såg ut när vi flyttade in):
Till det här:
Kvar att göra: få upp resten av taklampan, kvartsstav runt golvet, lite elrelaterat fix, få upp vår paxgarderob & installera lite andra hallmöbler. På övervåningen har vi också varit aktiva, så här såg det ut om du tittade ut från köket/barnkammaren för cirkus 10 månader sen..
Inget bra kort, jag vet - men jag tycker ändå att det syns att det hänt lite saker i hallen!
Kvar att göra: ge taket en stykning, ett lager till med väggfärg, fixa lysknapparna, måla om dörrarna till linneskåpet (det till höger i bild), skaffa en ny taklampa, fixa golven & måla klart räcket... Fortsättning följer alltså!
Paul tyckte förresten att det svarta var jättefint - jag bara "Nej". Inte bara för att jag tyckte att det gjorde hallen onödigt murrig, men även för att HERREGUD VAD KATTHÅR SYNS PÅ ALL SOM ÄR SVARTMÅLAT! I nuläget har jag fått på ytterligare lite färg & jag hoppas att allt ska vara täckt med minst två lager täckfärg innan helgen - så håll tummarna för att Tor sover sött åtminstone lite på egen hand! Happ, & så barnkammaren/köket... Där har jag roat mig med att skrapa utrymmet mellan golvbrädorna.
Eftersom huset är så gammalt har det liksom satt sig lite genom åren, vilket gjort att golvet sakta börjat glipa mer & mer. Vilket lösts genom att knöla ner en blandning av sågspån & lim mellan brädorna & det kan ni ju se hur tjusigt det ser ut efter att det fått chansen att samla på sig lite skit & torka in riktigt härligt. Hade vi varit jätteambitiösa hade vi rivit upp alla golv på övervåningen & sen lagt tillbaka dem fast tajtare. Det har vi kanske inte riktigt orken till just nu... Så planen är att gräva ut all skit, såga till kilar av tall, hamra ner dem i gliporna & sen sanda som små tokar innan vi behandlar golven. Eftersom Pauls rygg är kass har lotten fallit på mig att se till så att allt detta blir gjort... Om vi säger så här, det ska bli HÄÄÄRLIGT när det är klart, men just nu känns det väl kanske inte som om jag vunnit renoveringsjackpotten.
 
Anyway, det är detta vi pysslat med i helgen & nu känns det som om det rullar på rätt bra med renoveringen igen - skönt! Sen har vi trädgårdsfixat lite också, men det får bli ett eget inlägg!

Kommentarer
Postat av: Jo

Fint! Det är verkligen kul att få se hur det går framåt =)

Svar: Tack! Nu har jag målat ytterligare lite mer, så det blir nytt kort på hallen på övervåningen snart!
Ida

2015-04-15 @ 17:22:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0