Mål för året - vecka 31 av 52...

En vecka full av firande, så det har inte blivit gjort så jättemycket - men lite i alla fall!

 

1. Bli mer välorganiserad. Jag tog itu med de två mardrömsskåpen i köket, rensade ur & omorganiserade. I bland fastnar jag i gamla hjulspår & tänker inte riktigt till & det här var ett sånt klockrent fall av detta. Ett av skåpen är nämligen svårare att ta sig in i & där tyckte jag tydligen att det var lämpligt att förvara alla de saker jag använder mest...

Margrethe-skålarna & Kitchen Aid prylarna bor nu mer lätt tillgängligt, de fick helt enkelt byta plats med våffeljärnet & yogurtmaskinen!

2. Bygg klart & inred Tors rum. Jag har jobbat på Tors möbler under veckan, målat två lager färg på en av hans två byråar samt satt ytterligare ett lager på den gungstol som vi ska ha i rummet. Det är inte gipsväggar uppe, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning!

3. Flytta vårt sovrum till övervåningen. Stora sovrummet uppe är fortfarande kaos, gästrummet är målarstudio... Så här har vi väl kanske tagit ett steg bakåt snarare än frammåt...

4. Möblera om på nedervåningen så att vi får ett fungerande TV-rum samt matsal. Nope, här har inget hänt

5. Fixa en trädgård för nästa års grönsaker. En viktig del i projekt trädgård är att få upp ett staket mot gatan så att vi inte har fri genomfart för alla katter i grannskapet. Vi försökte gräva grindhålen själv tidigare i veckan & det gick SKIT, så nu ska vi hyra in en gubbe som gör det åt oss. Läxan vi lärt oss här - det är OK att försöka, men det är också viktigt att inse sina egna begränsningar & be om hjälp när det behövs!

6. Städa ur & reparera vårt trädgårdsskjul. Inte än...

7. Rensa! Mitt "10 saker varje månad till välgörenhet" projekt går frammåt. Jag hittade bland annat en kartong med mammakläder som definitivt bortskänkes. Mammakläder var INTE min melodi, kände mig bara så otroligt otympligt i allt tygfladder - så de ska BORT!

8. Fyll frysen med närodlad mat inför vintern. Har fryst ner nya laddningar med paprika & så lite fancy ekologiska blåbär. De senare får vi äta med andakt i vintermörkret när C-vitamindepåerna kraschat totalt. 

9. Laga minst ett nytt recept i veckan. Jag experimenterar vidare med konceptet "jag kan äntligen baka med jäst" - den här gången blev det ett bröd fullproppat med godheter: ost, pistachnötter, rivet äpple & lavendel från trädgården!

Mitt bidrag till gårdagens lilla happening... Mer om det i ett annat inlägg!

10. Börja klättra igen. Inte än...

11. Börja virka igen. Inte än...

12. Börja måla igen. Har kommit på ett nytt projekt som jag vill göra innan jag tar itu med de som ligger - egenmålade knoppar till Tors byråer. Vill göra något i den här stilen så att han själv vet vart saker & ting är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0