Arg!

Blir så arg när jag läser de kommentarer jag fick på förra inlägget om framfall - hur kan det komma sig att graviditetsrelaterade problem fortfarande viftas undan som ickefrågor? Har gått runt hela dagen & liksom gradvis eldat upp mig mer & mer - det här har jag främst gått i gång på:
 
1) Graviditet är ingen sjukdom - bland det mest dömmande & kränkande du kan säga till en gravid kvinna! Nej, det är inte cancer - men det är inte en bilolycka heller & jag har aldrig hört någon säga ett käckt "Whiplash-skador är ingen sjukdom!" till någon i stödkrage! Eller "Jo men du överlevde ju & fick ett bra skadestånd, så du ska vara tacksam!". Men på något vänster, för att det är ett litet barn involverat, ska du vara tacksam & hålla tyst om allt som inte är bra. Är tanken att vi alla ska fortsätta att tiga om diverse plågor för att inte avskräcka framtida kvinnor från att glatt bli gravida utan att veta vad som möjligtvis komma skall?
2) Tor blir 10 veckor på lördag & min rygg börjar känna sig 10 år äldre. Tycker att det är helt ORIMLIGT att kvinna efter kvinna ska föda sitt barn & sen skickas hem utan någon form av rehabiliteringsplan. Åter igen, är du med om en bilolycka så finns det ju resurser för att du ska komma tillbaka kroppsligt - men en nybliven mamma skickas hem utan ens den fattigaste lilla broschyr om vilken typ av träning som kan tänkas bygga upp kroppen igen. Sure, det går ju att googla - men hur svårt kan det vara att sammanställa lite vettig information om vilka träningsformer som är säkra & hjälper att bygga upp rygg- & magmuskler igen? Tänker att medelkvinnan kanske har en 30-40 år kvar som arbetsför när hon får sitt första barn, hade det inte varit värt att satsa lite pengar på att hon faktiskt ska kunna arbeta fram till pension & inte behöva sjukskriva sig pga ryggsmärtor & förslitsningsskador vid 55?
 
Förutom att vara arg känner jag mig också allmänt trött - finns det något att göra åt det här eländet som ensam individ?

Kommentarer
Postat av: Alex

åh vad jag HÅLLER MED!

Har gått och dagdrömt om att ha en egen klinik för mödravård/förlossning/spädbarn, där ska jag vara chef. Alla kvinnor ska bli lyssnade på och bli behandlade med respekt och som vuxna människor. Ingen skall ljuga och inget ska viftas bort. åh jag har SÅ mycket åsikter om hur min dröm mvc/förlossning/bb/bvc skulle skötas!

Svar: Haha! Du har lite högre ambitioner än jag då, jag känner mer att jag velat sätta ihop en informationsbroschyr till alla kvinnor som verkligen täcker in vad som kan hända. Bara det då att jag deppigt nog inte sitter på kompetensen att producera något sånt... skit också.
Ida

2015-02-12 @ 09:14:54
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0