Making friends...

Det här med att vi flyttat ut från Toronto har känts som ett så himla bra beslut från scratch! Vi älskar Guelph & vårt lilla hus. Det enda som varit jobbigt, förrutom Pauls pendlande, är väl att vi landade här utan något kontaktnät. För tillskillnad mot när jag kom till Lund eller Toronto tvingades vi ju inte in i ett socialt sammanhang - så jag har oroat mig lite för hur det ska bli med vänner. Är inte beroende av att känna hur mycket folk som helst, men ni vet... det är ju kul att ha i alla fall lite kompisar för grillkvällar, parkhäng, sushiluncher & så vidare. Nu börjar jag känna hur det tickar igång lite sakta - har precis varit på en timmes promenad med en annan nybliven mamma (hennes dotter föddes dagen innan Tor) som bor tre gator från oss & på fredag ska jag ut på promenad med en annan mamma. Det är ju inte säkert att vi blir bästisar för livet bara för att vi börjat ses lite nu, men det är så skönt att det i alla fall rör på sig! För Tor är ju underbar på alla sätt & vis - men hjälp vad härligt det var att komma ut ur huset, träffa en annan vuxen & få prata om lite allt möjligt!
 
Tor har också börjat skaffa vänner... Leksakerna har nämligen så sakta börjat göra intåg i hans liv & jäklar i min lilla låda vad han blir till sig!

Kommentarer
Postat av: Linda Hollems

Hej, snubblade in på din blogg genom Trillingnötens blogg :). Vet precis hur du menar med vänner på ett nytt ställe. Vi har bott i Santa Barbara i många år nu och vi har någotsånär kontaktnät i alla fall. Men när man kommer som utlandssvensk så lär man känna så himla många som sedan flyttar igen. Så är det ju när man bor i expat men det är tråkigt. Sedan tycker jag också att det blir annorlunda när man blir mamma för man vill ju då ha lite mammavänner också. Som sagt, man behöver ju inte så många men några bra få är ju alltid kul. Kanske gå med i SWEA? Kram :)

Svar: Hej!
Nej det kan vara lite kämpigt, man får ju verkligen börja från scratch & kan inte falla tillbaka på gamla kontakter. Har varit med i SWEA sedan 2008 & har lärt känna många kompisar på det viset - men vissa har flyttat tillbaka & här i Guelph har jag faktiskt inte träffat någon annan SWEA än. Nu känns det i alla fall som om jag har en grund att jobba på i & med mammagruppen, kändes lite som om jag famlade i tomma intet tidigare. Hoppas också kunna gå med i en grannskapsgrupp för att öppna upp ännu mer möjligheter.

Har ni mest svenska vänner eller folk som vuxit upp i USA?
Ida

2015-02-10 @ 04:25:36
URL: http://linda.hollems.blogpost.com
Postat av: Malin C

Men gullis!!
Läste ditt inlägg nedan härom natten om vad vi kvinnor förväntas stå ut med. Eldade upp mig något vansinnigt så jag kunde inte ens förmå mig kommentera just då. Det är helt SJUKT hur mycket saker som ska ses som naturliga, och klaga vågar man ju knappt eftersom man faktiskt fått det finaste som finns.
Morr!!

Svar: Tack för din kommentar Malin - den fick mig att skriva ett blogginlägg som jag länge velat över om jag skulle våga publicera eller inte. Jag tror att det är jätteviktigt att våga klaga, berätta hur saker & ting står till & inte ursäkta sig själv! För i så fall kommer det ju att fortsätta på det här sättet i all evighet & kvinnor kommer alltid att tvingas lida i det tysta.
Ida

2015-02-10 @ 18:41:01
URL: http://mclapper.blogspot.se/
Postat av: Linda Hollems

Ja men det är ju perfekt med mammagrupper :).
Vi har väl både amerikanska och svenska vänner. Jag träffade min man här i Santa Barbara. Så jag har ju lärt känna alla hans kompisar och fått kompisar genom de och deras flickvänner osv. Sedan träffade jag kompisar i skolan här, senare jobb och har också några svenska vänner vilket är jättekul :).
Det kommer säkert lösa sig för dig :). Kram

Svar: Mammagruppen är superbra - känns som om det finns flera mammor i den som jag gärna velat umgås mer med & inte bara prata baby med. Tor tar ju upp en stor del av mitt liv nu, men vill ju även ha umgänge som inte bara handlar om sömnproblem, amning & bilbarnstolar!
Härligt att din man har kompisar på plats. Paul är ju uppvuxen i Toronto, men alla hans ungdomsvänner har under åren flyttat ut till västkusten - så vi har mest umgåtts med folk som ursprungligen varit mina kontakter. Verkar lite som om det blir repris på det här i Guelph - så jag får väl gå in för att vara så trevlig som möjligt under alla mamma-möten! :)
Ida

2015-02-11 @ 05:20:05
URL: http://lindahollems.blogspot.com
Postat av: Målvaktsmamman

Den här helgen har jag varit på "hockeyläger" med mina mammor från FrölundaHocekytiden. Våra killar började i hockeyskola här i stan, i samma klubb, 4-5 år gamla. I dag är dom 17 år och fyller 18 i år. Under tiden i Frölunda har vi stötts och blötts på otaliga träningar, matcher och cuper. Vid 14-15 sållas killarna vidare upp i Elitlaget eller byter klubb. Idag är endast 1 av dessa 6 killar kvar i Frölunda, övriga har spridits över landet. Trots det har vi 5 mammor (en tvillingmamma därför 6 barn;) fortsatt åka på hockeyläger tillsammans, nu utan barn, för vi har så himla roligt och är varandras stöd genom med/motgång, tonårs och numer påvägattblivuxna bekymmer. Alltid pratar vi om vilken tur vi har som träffades en gång för hundra år sedan och att vi faktiskt anstränger oss för att hålla kvar det vi har. Vi umgås sällan i vardagen mer än att vi hörs på FB så desto roligare när vi ses, fast vi behöver ju hela helger på oss för samkväm då:)

Så, heja nya vänner när man minst anar.

Kram och tack för en underbar blogg:)

Svar: Nej vad underbart! Så himla roligt att ni kunnat hålla ihop så lång tid & speciellt nu när killarna inte längre spelar i samma lag! Älskar också när man kan ses efter lång tid & det känns som om man sågs igår, att det inte behövs en startsträcka - då vet man att man verkligen är kompisar på tid & evighet!
När det kommer till att skaffa nya vänner som vuxen tänker jag att den typen av vänner kanske blir lite mer stabila än ens barndomsvänner - som vuxen vet man ju vad man gillar & inte gillar, så det känns som om det finns mindre risk för att man växer ifrån varandra. Vilket ju alltid är risken med barndomsvänner.

Kram!
Ida

2015-02-11 @ 10:28:31
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0