A friendly smile...

Minus 10 grader här idag, men en sån där riktigt härlig vinterdag. En sån där dag som farfar & jag hade packat den gula kånken ryggan med pimpelspöna & dragit ut på isen för korvgrill & väldigt medioker fiskelycka. Jag kände mig egentligen inte helt hundra, men den där blåa himlen drog i den medfödda friluftsnerven & innan jag visste ordet av hade Tor förpackats i sin nya kofta signerad farmor & så bar det iväg ut på tur!
Jag må avsky kanadensisk administration, men jag älskar folket. Vi var ute en dryg timme & varenda kotte vi stötte på hade ett glatt hej att bjuda på & dessutom hejarop för att de tyckte att jag var duktig som var ute & gick med Torisen. Så himla härligt med sån pepp nu när jag känner mig rätt långsam för att vara jag. Extra roligt också när så många hade fina ord att bjuda på från allt till hur söt Tor var till hur fin vagn jag hade & till & med att jag såg ut att vara i fantastisk form. Älskar att kanadensarna bjuder på sig själva & komplimanger på det här sättet - att de inte bara kikar ner i backen & försöker ila förbi mötande medmänniskor. Måste, måste, försöka bli bättre på detta själv - för ett vänligt leende, ett hej & ett par välmenta ord gör ju både en själv & andra så glada!

Kommentarer
Postat av: Jo

Vilken sötnos! Ja vi svenskar är väl inte kända för spontansnack med främlingar tyvärr men jag försöker se folk i ögonen och säga hej till folk jag möter.

Svar: Nej vi är ju inte det & jag känner verkligen att det är något jag måste bli bättre på. Kan tänka mig att du övat upp dig på att bli mer social i den här typen av sammanhang pga ditt jobb.
Ida

2015-01-21 @ 18:04:47
Postat av: Alex

vad härligt det låter!

Svar: De är rätt härliga kanadensarna - men jag förställer mig att det måste vara ännu mer socialt i Grekland, eller?
Ida

2015-01-21 @ 19:29:55
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Jo

Absolut, jobbet har hjälpt massor! Däremot måste jag erkänna att det blivit sämre sedan jag kom in på kontoret men jag försöker verkligen att hålla det uppe.

Svar: Men det kanske har med situationen på kontoret att göra lite också? Att det kanske är lite svårare att uppbåda ett leende för en främling om du känner dig så där lite allmänt less på jobbet... Jag fick typ mailfobi överlag när jag jobbade på UofT.
Ida

2015-01-22 @ 16:46:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0