Hej brösttortyr!

Ammade Tor vid nio-snåret igår, Paul badade honom, på med pyjamasen & BAM kotten var ute. Jag tänkte "Jaja, han vaknar väl vid midnatt, men jag går & lägger mig i alla fall så får jag någon timme innan dess". Kvart i sex ringde Pauls väckarklocka... Tor sov, Paul sov, Mammut sov, jag vaknade & bara "AAAAAaaaaaaJJjjjjj - PAUL GET ME TOR NOW!!!" Det var som om någon ondskefull läkare opererat in fyra liter cement i bröstet på mig över natten. Det kan hända att jag smälde till Paul på axeln i ren desperation för att få upp karln ur sängen, kändes verkligen som om jag skulle ha gått av på mitten av tyngden om jag gett mig på att böja mig in i spjälsängen på egen hand. Memo till mig själv, kan INTE gå nästan nio timmar mellan amningstillfällena - brösttortyr! Tack & lov fick Tor till vettig tömning på båda sidor även om han fortfarande var helt sömnlullig & först nog inte riktigt fattade vad det var för hysteriska cementbollar jag tryckte upp i hans lilla nuna. Alltså, ska han sova så här i fortsättningen bara måste jag skaffa bröstpump & gå upp ett ensamt litet skift mitt i natten, för så här kan jag inte börja varje morgon. Eller... lär sig kroppen efterhand att kanske lugna sig lite med mjölkproduktionen så att det inte känns som om du ska explodera på morgonkvisten? Antar att jag hade kunnat väcka Tor någon gång vid två-tre för en liten tömning... men det känns ju lite fel att tvångsmata honom om han sover nöjt. Dessutom har han varit så himla urgosig den här morgonen att jag inbillar mig att han mådde bra av att sova en hel natt.
För att inte tala om Paul, den stackaren måste ju kliva upp senast sex varje morgon för att hinna till jobbet... Då är det lite av en gudagåva om Tor inte spenderar natten med korpgluggarna på vid gavel.
Även om vi nu råkar tycka att de är hemskt söta korpgluggar!

Kommentarer
Postat av: Alex

De är verkligen galet hur stora och hårda lite mjölk kan göra brösten. På min möhippa sov Bella med min mamma (samma hotell olika rum) och vid fem på morgonen fick jag ringa och fråga om jag kunde komma dit för jag stod inte ut längre :P

Men om Tor sover såpass alltid så kommer kroppen ställa in sig. De bör inte ta allt för lång tid innan din kropp synkat in sig i Tors matschema :)

Svar: Helt sjukt, hade inte fattat det innan mjölken rann till - de känns liksom inte ens som bröst längre när de är nog sprängfyllda.
Nej vad jobbigt! Himla tur att hon var så pass nära i alla fall, en springtur genom en hotelkorridor fungerar ju - inte lika kul om man måste bila någonstans för att fixa tömningen.

Han är ju fortfarande så liten så man vet aldrig riktigt vad natten ska bjuda på, men fem-sex timmar fungerar finfint & är väl mer det normala spannet mellan nattamningarna. Så jag tänker att brösten kanske kommer att fixa längre interval om vi förlänger det lite pö om pö. Blev lite abrupt med 9 timmar bara så där pang på!
Ida

2015-01-23 @ 22:50:15
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com
Postat av: Alex

Ja exakt. De är ju sällan de går så länge när dom är så små. Kropparna brukar synka bra och när han behöver mer så snuttar han mer/längre så gör kroppen mer, och om de blir "fullt" ofta så minkar de.

Jag börjar bli orolig för hur de ska bli att sluta. Hur länge kommer man ha sådär stenhårda öma bröst som läcker? Får man inte mjölkstockning om man bara slutar? Aja de lär la visa sig.

Svar: Vi brukar snitta 5-6 timmar utan amning under natten, det känns helt OK för brösten även om jag läcker som ett såll i fall att han skriker. Tack & lov brukar han dock vakna rätt tyst, bara små ynk, så då klarar jag det utan läckage.
Jag tror att det går att ta tabletter för att trappa ner mjölkproduktionen. Är ju hemskt om man bara skulle sluta pang på, få stenhårda bröst & kanske efterföljande mjölkstockning med inflammation. Sen har jag hört att vissa örtteer kan dra ner på produktionen, typ stora mängder mint-te. Så det hade kanske varit något att testa?
Ida

2015-01-25 @ 16:37:23
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0