Inbyggda barndomsvänner...

Av alla fina barndomsminnen jag har så ligger den katt vi hade då jag växte upp mig enormt varmt om hjärtat. Katten Jansson var en otroligt tålmodig svartvit bjässe till katt som älskade att krypa in i vardagsrummet på mitt dockskåp, alltid satt med vid middagsbordet & älskade majs med en enorm frenesi. Han var så fin att jag fortfarande blir tårögd när jag tänker på honom - 13 fantastiska år fick vi ha honom hos oss & han äger för evigt en bit av mitt hjärta. Lika starkt som jag känner för Katten Jansson känner Paul för sin barndomskatt, Gummitch, som föddes samma år som Paul & gick bort det år han var 18. Fantastiska, underbara vänner som fanns där i vått & tort - lekkamrater, förtrogna, medskyldiga... & det känns så fint att Tor förhoppningsvis kommer att få växa upp med TVÅ små luddiga bästisar! Redan nu, när Tor ändå är rätt okattvänlig (stackars deras öron), hängder de ändå med på allt som händer kring honom. Mammut kommer gärna & lägger sig i soffan med oss, så att han tar på både mig & Tor & Digby... tja, Digby är lite av Tors personliga skugga. Där Tor är, där är Digby i regel också.
Badstund innan läggdags? Självklart är Digby med & övervakar!

Kommentarer
Postat av: Alex

åh blir helt tårögd när jag tänker på mina... Oliver och Tito. Fick dom när jag var 7 och dom levde i 15 respektive 16 år. Så många skratt dom gav mig och så många tårar som gräts ner i deras päls. I vår familj sa vi alltid att man skulle "gå och ta sig en katt" om man var ledsen.

Får ont i hjärtat när jag kommer på att jag inte längre kan komma ihåg alla deras små egenheter. Tatuerade ju till och med in deras tassavtryck på mina ben. Hoppas Isabella kommer ha så mycket lycka av våra små djur också

Svar: Åh ja, det gräts många tårar ner i Janssons päls också - finns ingen bättre att gråta ut hos när man är liten än en tålmodig katt! Eller, gråter fortfarande ner i Digbys nacke när jag är så där ledsen att jag liksom inte orkar sätta ord på saker & ting. Älskar ert familjeuttryck, det måste jag lägga på minnet!
Minnerna bleknar absolut, men den där grundmurade kärleken till ens barndomskatt tror jag att man bär med sig resten av livet. De blir liksom standarden som åtminstone jag jämnför alla andra katter med. Är säker på att om man har katter som är en del av familjen så kommer de att bli en underbar del av ens barns uppväxt. Kan liksom inte tänka mig att varken Bella eller Tor kommer att växa upp som något annat än inbitna kattälskare!
Ida

2015-01-15 @ 10:05:47
URL: http://www.swedeoncrete.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0