Once upon a Child!

Ävenflykterna blir ju lite begränsade så här när Tor är så liten, men vi tog oss i alla fall iväg en vända med bilen. Körde planlöst på små lantvägar, kikade på fina gamla hus, drack varm choklad & trillade tillslut in på en butik som jag blev tipsad om för en massa år sen men aldrig haft anledning till att besöka förrän nu - Once upon a Child. OuC är en affär som köper in varsamt använda barnkläder & säljer dem till väldigt förmånliga priser. Både Paul & jag snurrade runt bland ställen & plockade på oss en himla massa byxor, skjortor, bodies & tröjor - mycket från Mexx, men även märken som Baby Gap & Tommy Hilfiger, åkte ner i vagnen. Väl vid kassan beepades alla prylar & tjejen som jobbade där säger sedan "Nu tjänade ni $100 pga vår rådande utförsäljning, så det blir $21 totalt".
 
$21... alltså, det är cirka 140 kronor... för allt det här:
5 par byxor
4 stickade tröjor
1 stickad kofta
1 par fodrade snickarbyxor för utomhuslek på våren
4 bodies
1 collegetröja
5 skjortor
 
Med andra ord, varje plagg kostade 1 dollar - inte ens 7 kronor styck. Resten av resan hem lät jag som en papegoja "Jag kan inte beeegripa att det var så billigt" & då hade jag inte ens sett den flyer de pulat ned i påsen... För när jag kom hem & plockade upp alltihop hittade jag en lapp på botten där de informerade att de, inför sommarsäsongen, har ett "fill the bag event" nästa helg. De vill bli av med så mycket kläder som möjligt innan de byter ut hela inventariet & alla är därför välkomna in för att fylla en av deras kassar så fullt det bara går för $15. Gissa vilka som kommer att dyka upp där nästa helg för att typ kitta upp Tor med kläder tills han fyller 10!

Kommentarer
Postat av: Natalie

SÅ himla bra! :) Jag har ärvt/fått låna eller köpt allt vi har till vår lilleman begagnat, har totalt betalat 200kr för alla hans kläder för en bra tid framöver. Känns så mycket bättre för både plånbok och vår värld. (Ja förutom presenter då...)

Svar: Wow, du har gjort det bra! Vi har väl inte lagt några enorma summor, men mer än 200 kronor är det garanterat. Pauls jobbkompisar gav oss dock en massa kläder för Tors första år, så med det vi köpte nu senast känns det som om vi kommer att klara oss ganska bra med det vi har.
& precis som du säger - det känns bra både för plånboken & för världen. Småbarnskläder används ju så kort tid att de inte slits i princip alls, så det känns jättebra om de kan användas i flera omgångar & inte bara till ett barn för att sen ligga i någon låda i tid & evighet.
Ida

2015-01-11 @ 10:42:02
URL: http://natta-myown.blogspot.se/
Postat av: Jo

Så ska inte skicka mer kläder alltså ;)

Svar: Hm... Men lite roligt är det ju med nytt också! :)
Ida

2015-01-11 @ 21:14:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0