Citronmelisskyckling...

Någon gång för evigheter sedan såg jag ett program med Jamie Oliver där han lagade kyckling genom att försiktigt lossa på skinnet & peta in en smör & kryddblandning som sedan självöste kycklingen under tiden den var i ugnen. Eftersom jag är ett stort fan av allt som är enkelt i köket tror jag att det var ungefär i det ögonblicket jag bestämde mig för att geniförklara Jamie & sen dess lagar jag aldrig helstekt kyckling på något annat sätt. Så när jag hittade det här receptet, baserat på samma teknik & med citronmeliss i smörblandningen, var det givet att jag var tvungen att testa. Speciellt som det dessutom innehöll salvia & tja... vi sitter på rätt rejäla mängder ananas-salvia:
Inte en chans att vi kommer att kunna äta oss igenom allt detta, men jag plockade i alla fall en hel näve till dagens kyckling - som var gudagod. Bästa middagen på länge & SÅ plåster på såren efter gårdagens grönkål!
Knölade dessutom in en halv rödlök i kycklingen, mest för att vi hade den & jag inte ville att den skulle bli dålig, & det fungerade prima till. Så, det här får bli veckans middagstips från mig! Nu ska jag leka med min splitt nya mobiltelefon, men mer om det i morgon!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0