Grönkål, inte för mig...

Happ, jag tror att det är officiellt - jag gillar inte grönkål. Åtminstone här känns den som en väldigt hypad grönsak, lite grönsakernas motsvarighet till finkultur. Det pratas om kålens livsnödvändiga beståndsdelar (hallå, 45 olika flavonoids!!!) & dess förmåga att skydda mot kolesterol, cancer & zombies & jag VILL tycka att det är gott, men känner mest att den förstör mat som annars hade kunnat vara god. Som nu ikväll. Grönkålspaj...
Älskar paj & tänkte att nu - om jag tar bort den träiga mittenremsan, förväller, steker & bakar den med ost - då ska den väl ändå kunna prestera! Men niet, bom ännu en gång. Så jag tror att skam ger sig & håller sig till den ohippa, bonniga, vitkålen för herregud, pizzasallad... Åh vad jag kan sakna pizzasallad!

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Då ska du testa att äta grönkålssallad! NOT! Gah. Testar just nu att äta veganmat, för att se om det är nåt för mig. Och ja. Följer nån receptlista som har dille på grönkål. Tänk dig rå grönkål i bitar masserad med nån dressing, och så råa grönsaker iblandade. Alltså. Äta det är inte lätt. Tar en halvtimme att tugga grönkålen och man vill bara att det ska ta slut nån gång :)

Svar: Blä så tradigt det låter! Förstår inte varför det är så himla populärt, det måste väl finnas en massa andra grönsaker att välja bland som är nyttiga men inte smakar bark!
Fast de säger ju att det är bra att äta långsamt... så kanske den där halvtimmen är välinvesterad tid trots allt. :)
Ida

2015-07-14 @ 16:24:06
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0