July garden update...

Tor & jag startade dagen med att försova oss, till halv tio sov vi. Vilket var riktigt dålig timing eftersom vi skulle ut på promenad med Jess & Lewis klockan tio, med mötesplats 10 minuter bort. ARGH! Det gick med andra ord snabbt undan - frukost för oss båda i raketfart & Tor fick vara kvar i sin pyjamas. Jag skyllde på att det var så solig ute & att jag inte kunde hitta solkrämen... I vilket fall, iväg kom vi & sen var vi ute & gick i cirka 2 timmar. Jätteskönt att få röra på sig & få prata av sig lite samtidigt. Är så glad att det verkligen känns som om vi börjar få bra vänner här! Väl hemma tog vi ett ryck i trädgården, det behövs nämligen, det växer något galet där ute. Tomatplantorna är nästan lika höga som jag nu!
Jag som är tomatholist kan knappt vänta tills jag får börja plocka solmogna tomater - då blir det tomater till allt här hemma! Ja, förutom vardagsfrukostar kanske... tomater & havregrynsgröt känns som en så där kombo.
Så här i efterhand kan jag tycka att jag kanske planterade liiite väl många plantor med körsbärstomater - men jag kunde bara inte hålla mig från att köpa på mig plantor i varje färg som fanns - gula, röda & choklad! Um... & kanske i varje form de kom i också, olivkörsbärstomaterna liksom ropade mitt namn. Likaså de päronformade...
Annars då - jo men vi har numera en äng i vår trädgård! Så här, vår trädgård är egentligen två tomter - så vi har rätt mycket plats & definitivt mer plats än vad jag fixar att hålla koll på den här säsongen. Så eftersom det är jag som står för gräsklippandet i det här huset bestämde jag mig helt enkelt för att sluta klippa den del av gräsmattan som var i sämst kondition. Varför lägga ner tid & ork på en bit gräsmatta som ändå är skitful? Bättre med blomsteräng!
Paul är väl kanske inte fullt lika nöjd över den här lösningen, jag tror att han skäms lite inför grannarna, men jag väljer att se på det som en "naturaliserad del av vår trädgård som vi installerat för att främja den biologiska mångfalden" - låter så mycket bättre än "orka klippa". Dessutom, ett annat plus, nu finns det hur många prästkragar som helst att plocka ett stenkast från köksdörren!
& chicory - så fina, & som jag har påpekat för Paul, bra mot invärtes parasiter om vi skulle ha oturen att åka på sånna!
 Paul bara "Men... vi har ju inte parasiter?!"
Varpå jag kontrade med "Än, vi har barn nu - så bäst att vara förberedd för allsköns äckel!"

Kommentarer
Postat av: Jo

Vad fint! Bra jobbat =) Borde ha köpt färdiga tomatplantor eftersom jag kom igång och odlade så sent, inga tomater i sikte än...

Jag tycker att det är jättefint med äng =) Btw så tror jag inte att det är prästkragar, ser för små ut. Ser mer ut som kamomill.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kamomill

Kram!

Svar: De kommer nog igång mer så fort du planterar ut dem - ge dem lite växtnäring också för att hjälpa dem på traven!
Blev inspirerad av Monty & hans vildblommeäng, även om våran nu kanske inte är/kommer bli fullt lika fin. :)
Ida

2015-07-04 @ 09:32:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0