Up and downs...

Vi har haft en lite upp & ner dag - vissa saker har varit hemskt dåliga & andra hemskt bra. Största jobbiga saken var att en nära släkting fick åka in till sjukhuset för en mini-stroke... Usch, får ont i magen bara jag tänker på det - men hen är i alla fall hemma nu & verkar återhämta sig väldigt bra så det är vi otroligt tacksamma för! Men eftersom det är lite för färskt & känns lite för jobbigt kan vi väl fortsätta med alla de saker som varit BRA med dagen. Så som:
 
1) Paket från Sverige (I tell you, postguden!) & Tor har numera sina första små joggingskor, så vansinnigt söta!
2) Tor har lärt sig förflytta sig över golvet för egen maskin - på rygg dock... så jag vet inte om det riktigt räknas som att krypa?
3) Vi har haft BBQ i trädgården & Tor avslutade med nybakt bananbröd & ridtur
Första gången han åkte på Pauls axlar, lyckan var närmast total!
& så avslutade jag kvällen med att få till ännu en lyckad sats med JÄST bröd - så himla nöjd för att det känns som om jag äntligen knäckt den här envisa nöten! Nu hade jag inte kesella som receptet krävde, men det fungerade jättebra med mascarpone & på så sätt fick jag dessutom en anledning & gå ut & plocka ännu mer kryddor - körde på persilja, basilika & rosmarin...
Har testat en som kvällsfika & Paul & jag är rörande överens om att det här kommer att bli en klassiker i vårt hem. Så otroligt goda & något som jag bara längtar att få äta tillsammans med en krämig fisksoppa & aioli. Just den här satsen kommer dock att få följa med mig ut i morgon, ska nämligen på potluck picnic med ett av mina mammagäng så det här får blir mitt bidrag!

Kommentarer
Postat av: Monica

Så goda de ser ut dina fina "frukostbullar". Följer du det receptet som du länkar till om "jäst bröd"? Men dina ser mycket godare ut. Och glad liten kille, så söt:-)

Svar: De var jättegoda & jag följde receptet till stora delar - gjorde bara fyllningen själv eftersom vi inte har kesella här & så toppade jag med mandelflagor eftersom jag inte hade solrosfrön hemma. Sen tycker jag att bullar ser så mycket godare ut när de är vridna, har precis lärt mig & kommer aldrig att hålla på & harva med pappformar igen!
& tack - vi har haft tur, han är glad nästan jämt!
Ida

2015-07-18 @ 23:15:24
URL: http://engelsktporslin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0