Årets första smultron!

Jag har ju förstått att vädret inte varit det bästa den här våren/försommaren i Sverige, så med risk för att ni som läser blir jättetrötta på mig nu... Tjoho, årets första smultron!
Paul är heludda & tycker varken om jordgubbar eller smultron, så tills dess att Tor är tillräckligt stor för att ha förtur på dem NJUTER jag av dem till 100%! För få saker andas sommar så mycket som smultron. När jag var liten hade farmor & farfar en lång sträcka längsmed husväggen där det i princip bara växte just smulton & jag älskade att få gå ut med en liten kaffekopp & plocka alla som var mogna. Sen brukade farmor strö på lite strösocker & så var det fest!
 
Igår upptäckte jag dessutom en hel massa nya smultronplantor i en av alla de övervuxna hörnen av vår trädgård - så har jag riktigt flyt dröjer det inte alltför länge innan jag kan bege mig ut med en muminkopp!

Kommentarer
Postat av: Jo

Mmmmmumms!

Svar: Nom Nom Nom!
Ida

2015-06-18 @ 15:20:01
Postat av: Alex

MEN GUD!? INTE GILLA JORDGUBBAR OCH SMULTRON!?!?! vad är det för en man du gift dig med egentligen, aldrig hört något så galet!

Har förövrigt funderat på att importera smultron... verkligen så somrigt och SÅ gott!

Svar: Nej jag vet & körsbär är tydligen ännu äckligare (?!). Men... mer för mig!
Åt smultron till min frukost i morse, kändes extremsomrigt!
Ida

2015-06-19 @ 16:15:27
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com
Postat av: Alex

herregud... körsbärssäsong nu och jag proppar i mig! Ja de har du ju ifs rätt i :D

plocka smultron på strån kan inte bli bättre :D

Svar: Alltså, hade jag fått välja ett enda bär som jag hade fått äta för resten av livet - mycket möjligt att det hade blivit körsbär (svårt där, älskar ju blåbär så himla mycket också). Så att någon INTE tycker om solmogna körsbär... SJUKT märkligt i min bok, men som sagt - mer till mig!
Ida

2015-06-21 @ 16:34:46
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0