St Patricks Day!

Hemma i Sverige är väl St Patricks Day en dag som går rätt obemärkt förbi, men här i Nordamerika är den lite viktigare. Dräller ju av irländska-avkommor sedan potatissvälten & här i Kanada, som är en riktig smältdegel av etniciteter, spelar det ingen roll om dina släktingar emigrerade för 150 år sen - du är ändå irländare! Ingen dag blir det så tydligt som St Patricks Day, då folk så där lite överlag sportar grönt & dricker öl. Har du bara rätta partyandan så är liksom hälften vunnet! Pauls jobb (som så vitt jag vet inte har en enda medarbetare från Irland) firade således med öl & potluck:
& det här är ju en lite intressant sak som jag uppmärksammat genom åren i Kanada... Folk tar med sig helt hejvilda saker när det är dags för knytkalas. När jag fick höra att det var St Patricks potluck på schemat gjorde jag en shepherds pie - vilket kändes så där lagom irländskt. Andra saker jag hade kunnat tänka mig att skicka med: guinnessgryta, något med potatis, någon annan sönderkokt grönsak. Inte kanske direkt fläsk & bok choy dumplingseller tofu... Samma sak hände varje år på avdelningens julfest - jag tog med typ gravlax, någon annan ställde fram ett fat med sushi & jag blev så där otroligt svensk, fyrkantig & upprörtarmviftande (i alla fall i mitt huvud) & bara "NEJ - det är inte fisk som fisk!". Anyway, tydligen var det stående skämtet under potlucken att Paul skulle åka hem, byta av mig & förse Tor med lite Jameson whiskey istället för bröstmjölk. SNICKSNACK! Han är faktiskt bara 15 veckor gammal - Jameson får vänta minst ett år till, i år får kotten nöja sig med Guinness.

Kommentarer
Postat av: Jo

Hahaha, burken är ju nästan lika stor som han =)

Håller helt med om knytkalasgrejen, man ska hålla sig till temat.

Svar: Fördel med att börja dricka tidigt?! :)
& vad skönt att det inte bara är jag som tycker att man ska hålla sig till temat! Kände mig verkligen lite fyrkantig där när jag såg vad folk släpat med sig... men det blir liksom bara helt fel i huvudet på mig!
Ida

2015-03-18 @ 11:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0