My North American Bent Chair...

Det låter kanske helt knäppt, men jag är numera på riktigt ledsen över att Evelyn ska flytta 8 timmar norrut... Den här lilla, till för någon dag sedan helt okända, granntanten är bara så ruggigt gullig. Lika gammal som farmor, 86 år, pigg & glad & med ett hjärta av guld. Kan liksom inte komma över att hon bara bestämt sig för att ge oss en massa fina möbler! Bara gungstolen, som vi fick allra först, är en liten juvel - titta så fin!
Jag hittade en lapp på undersidan, så nu vet vi att vi äger en liten bit av Ontario historia. Vi sitter nämligen på en "North American Bent Chair" tillverkad i Owen Sound, troligtvis någon gång på 1920-talet.
Helt full av snidade detaljer & checka sitsen i pressat läder!
Matbordet kommer från samma firma, så det är lite roligt att vi har ett litet antikt kit bara så där! Vid åttasnåret idag travade vi över till Evelyn igen för att ge henne en Alladinask & helt plötsligt fick vi en matsalsbuffé som hon själv fick som 19-årspresent. En del av mig ville protestera över att hon gav bort något sånt till oss, som hon ju inte alls har någon anknytning till, men eftersom jag vet att hon flyttar in i en liten lägenhet så inser jag ju att hon inte kan släpa med sig hur mycket tunga möbler som helst. Evelyn hade dessutom styrt upp ett deal med sin granne Bryan - han fick hennes TV mot att han lastar alla våra möbler på sin pickup & kör över dem till oss. Alltså, SERVICEN på den är ju obetalbar!

Kommentarer
Postat av: Jo

Men gud vad fin den är! Och vilka fina detaljer =) Så himla gulligt av henne. Verkligen tråkigt att hon ska flytta så långt bort, 8 timmar är verkligen en himla bra bit.

Svar: Eller hur - jag är helt kär i den!
& 8 timmar är väldigt långt, inget man åker så där direkt bara för att hälsa på någon som man känt i typ en vecka.
Ida

2015-05-21 @ 11:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0