Amber necklaces?

Igår träffade vi Jess & Lewis för en långpromenad med lekplatspaus & när jag kom tillbaka hem hade någon varit förbi & lämnat en present i brevlådan. Ingen lapp eller avsändare, bara en vanlig kasse som körts ner i brevlådan så jag har ingen aning om vem som varit förbi. Vad vi fick? Först en liten återanvändbar påse för snacks & i den låg två bärstenshalsband för bebisar. Så himla snällt, jag blev så glad & rörd att någon tänkt på oss & svängt förbi med en present bara sådär! Tor har sportat ett av halsbanden hela dagen:
& innan jag fortsätter, JA farmor... han har bara på sig en t-shirt ute. MEN det har blivit tvärvarmt den här veckan så det är faktiskt helt OK. Både igår & idag har vi haft 21 grader varmt & kanadensarna har dragit fram både shorts & flipflops, så t-shirt & jeans var närmast återhållsamt!
 
Men tillbaka till halsbandet, är de vanliga i Sverige? Här har varannan bebis ett & när jag först började gå till Tytler hade precis ALLA bebisar utom Tor ett. Det var nästan lite så att jag undrade om jag missat någon regel som sjukvårdspersonalen informerat alla utom oss om. Tillslut tog nyfikenheten över & jag var tvungen att fråga, visar sig att halsbanden säljs för att underlätta tandsprickning & minimera dreggel. Say what? Jo, enligt de andra mammorna frigör bärnstenen en substans som är lugnande & minskar smärtan barnet känner när tänderna tränger igenom. Baserat på att Tor inte haft ett halsband förrän någon gav oss två så kan ni kanske lista ut hur mycket jag tror på den teorin... Men jag kunde ändå inte låta bli att sätta på honom ett halsband idag. Fast i princip uteslutande för att jag tyckte att han såg så söt ut i det!

Kommentarer
Postat av: Jo

Vad vidskepliga kanadensarna visar sig vara när det kommer till bebisar, tänker också på det där med katter och andning. Trodde verkligen inte det om kanadensare :)

Svar: Jag tänker att det kanske har att göra med att de inte riktigt har samma uppföljning som vad vi har i Sverige med BVC. Här är det rätt mycket upp till en själv att skaffa sig information, så det blir rätt mycket snack bland mammor & kanske inte fullt lika mycket faktabaserad information som det hade blivit om man sett en sjuksköterska kontinuerligt.
Ida

2015-11-05 @ 08:42:06
Postat av: Jo

Jo, det förstås.

2015-11-06 @ 11:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0