Tors allra första Halloween!

Stor dag idag! Halloween här är ju verkligen barnens högtid, så även om vi firat varje år jag bott i Kanada så har det aldrig varit så roligt som nu! Har kallat Tor för Tintin rätt länge, pga håret, så det kändes som ett givet val när det kom till hans outfit. I torsdagskväll körde vi till Cambridge & cirka världens bästa secondhand affär för barnkläder. Där hittade jag direkt en liten tröja & pikétröja som passade perfekt, men jag fick kämpa lite mer för trenchcoaten. Hittade tillslut en liten jacka för treåringar & den fungerade med upprullade ärmar. Sen behövde jag bara övertyga Paul om att Tintin har bruna byxor, inte röda, & så var vi i hamn!
Vid lunch infann vi oss hos en av mina mammavänner för en Baby-Halloween-Bash. Vimlade av små söta djur!
& ja, Paul var utklädd till Kapten Haddock - för vad är Tintin utan sin vapendragare?! Själv valde jag mellan Milou & Bianca Castafiore, men landade på det senare. Det hade kanske varit lite roligare att klä ut mig till hund... men kände mig lite för gammal för det, så det fick bli operatant istället!
Speaking of animals... Daisy var så söt, hon var nämligen utklädd till Roxy - deras katt!
Vid tre kom vi på att vi inte karvat en endaste pumpa, så vi fick bränna hem i ilfart & ta itu med det. Eller vi & vi, Tor däckade så fort vi kom hem så det var en enmansshow för Paul. Inte mig emot - tycker verkligen inte om att gröpa ur pumpor, så himla slemmigt! Dessutom gjorde han det så bra att jag tror att Paul hädanefter får stå för familjens pumpdekorationer!
Självklar hitt bland grannbarnen! Fast innan de dök upp hann jag springa över till Kristen för att fota deras pumpor. Hittade Roxy sittandes mitt bland dem...
& visst ja, teal pumpkins... Jo så här, många barn har ju matalleriger & för dem kan Halloween bli en rätt ledsam historia. Tänk själv om alla klär upp sig & får godis men du kanske inte kan äta en enda bit. Så har man en teal pumpkin på sin trapp så visar man att man även delar ut andra saker än bara godis. Det kan vara små klistermärken, studsbollar eller böcker... vad som så länge det inte är något man ska äta!

Kommentarer
Postat av: Målvaktsmamman

Men hur härligt ni har det Ida, vilken tur att ni hittade ert hus just här:)
Fina Tintin i sina BRUNA;)) byxor.

Kram!!

Svar: Guelph var en lyckoträff rakt igenom, så himla lycklig för att vi hamnade just här!
& Tintins bruna byxor kändes klockrent! Även om min färgblinde hälft fortfarande envisas med att de är röda...

Kram!
Ida

2015-11-02 @ 20:58:17
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0