Låtsastvillingar & städhjälp...

Tidig start på dagen, Tor var uppe redan vid 7.15 & då kan det lätt bli lite kämpigt här hemma. Hade dock tur idag, innan lunch hade han redan hunnit slockna två gånger så han hann aldrig bli så där superjobbigt övertrött. Score!
& lagom till att Tor vaknat & vi ätit lunch fick jag ett sms från Kristen som undrade om vi ville åka & shoppa. Så vi hoppade in i hennes bil & drog iväg till Stoneroad Mall & HM. Kristens vagn hade en funktion som gjorde att den gick att göra om till en tvåsitsvagn - ett riktigt litet rymdskepp!
Fick ett helt gäng "Åh, är de tvillingar?!" så tillslut sa vi bara "Ja!". Det var helt enkelt lättare än att börja förklara att de är grannar, folk såg liksom så besvikna ut då. Anyway, eftermiddagen fortsatte med att vi blev hembjudna till Kate & Norah på cider. Väldigt trevligt, om än lite udda på det sättet att vi satt där & pratade, skrattade, drack cider & hade allmänt trevligt samtidigt som Kates städerska snurrade runt & dammsög, skurade & skrubbade. Nu vet jag ju att det finns rut hemma i Sverige, men städhjälp i hemmet är inget som jag direkt har stött på innan jag flyttade hit & det känns fortfarande väldigt ovant för mig. Jag vill per automatik studsa upp & börja hjälpa till, inte sitta kvar på ändan & dra roliga historier medan någon annan sliter...

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag hängde hos min kusin i en månad en sommar och de hade städhjälp och jag håller helt med. Jättekonstigt.

Svar: Men eller hur! Är ju uppfostrad med att hjälpa till & att göra saker ihop som ett team, så det kändes så mysko att bara sitta där igår & inte göra ett skvatt medan jag kunde höra hur hon jobbade non-stop.
Ida

2015-10-03 @ 09:12:12
Postat av: Malin C

Vi har städerska en gång i veckan, sååå skönt! Nu när Cesar slutade sova runt sex månader så hade jag aldrig fått ihop det bra annars. Cesar har äntligen börjat somna vid 20, men vaknar alltid mellan 5:30-6:30 och uppe ett par gånger o tjoar på natten, glad som en speleman... Galning. (Sagt med mycket kärlek.)
Kostar oss ca 1700kr/månaden och få det städat varje vecka och det är SÅ värt det för oss. Den tiden och fysiska energin vi spar är guld värd.

Svar: Men vad skönt att Cesar har börjat sova lite bättre, jag har undrat hur det gått för er!
När det gäller städandet så hade jag absolut kunnat köpa en sån tjänst om vi hade haft behovet (typ om tiden inte räckt till eller om städandet varit en källa till osämja mellan oss) - men jag tror inte att jag hade kunnat stanna kvar i huset medan städerskan var här. Fick typ sitta på händerna igår för att inte lämna baby & cider & springa iväg & hjälpa till.
Ida

2015-10-03 @ 20:36:00
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0