Saving a Syrian family...

Sorry för frånvaron igår, men det hände något stort som gjorde att jag glömde bort bloggen helt - någonstans i Libanon finns nämligen en familj som flytt från Syrien som vi blivit länkade till! En mamma, en pappa & två små pojkar på 3 & 4 år som vi nu jobbar för att ge ett nytt liv här i Kanada. Det enda vi egentligen vet om dem är att pappan utsats för våld & att fyraåringen behöver medicinsk vård. I nuläget sitter de fast där pga pappersarbete på den kanadensiska sidan (myndigheter, inte oss) så de kan tidigast komma om en månad. Men det känns så fantastiskt att vi förhoppningsvis kan få lös dem ur en hopplös situation! Vår grupp har redan samlat in nästan 130.000 svenska kronor & vi har flera foundraisers inplanerade så det känns absolut som om vi kommer att fixa att ta oss hela vägen i mål  (regeringen kräver cirka 180k för att försörja en familj i ett år). Pauls & min stora uppgift är att sätta ihop en hemsida där vi bland annat kan se till att lägga ut information om processen samt be om hjälp i form av materiella donationer - så det ägnade vi hela gårdagskvällen åt. 
 
Håll nu tummarna för att ambassadspersonalen får igenom allt pappersarbete på rekordtid så at den här lilla familjen får sin nystart så snabbt som det bara är möljigt!

Kommentarer
Postat av: Jo

Vad kul! Hoppas, hoppas. Håller tummarna =)

Svar: Ja verkligen - vill så gärna ge den här familjen en ny chans, nu måste bara Kanada få tummen ur & se till så att de får sina papper!
Ida

2015-10-15 @ 17:52:24
Postat av: Målvaktsmamman

Alltså, hur himla fantastiska är ni inte. Heja er och miljoner kramar för mänskligheten:)

Svar: Miljoner kramar för mänskligheten - den skålar jag för!
Ida

2015-10-15 @ 20:00:28
URL: http://malvaktsmamman.logg.se/
Postat av: Malin C

Hurra!!! Vad underbart!

Svar: Det känns så bra - även om det bara är en enda familj så hoppas jag att det kan inspirera någon annan här i Kanada att göra det samma.
Ida

2015-10-17 @ 14:49:19
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0