Canning...

Vi köpte ju helt sjukt mycket tomater häromdagen, så jag håller fortfarande på att arbeta mig igenom hela högen. Ikväll blev det tex tomatsoppa till middag... Men det är ju bara att inse att vi INTE kommer att hinna äta oss igenom alla tomater innan de blir dåliga, så vi har investerat i en jättekastrull för att koka konserver... Gör man sånt i Sverige förresten? Minns inte att vi någonsin höll på med sånt hemma (& då var det ändå väldigt mycket självhushåll när jag växte upp), men här är "canning" väldigt populärt. Så här långt har jag kokt en hel laddning med tomatsås...
& nu ikväll har jag precis fått ihop en laddning med grön tomat chutney. Vet väl kanske inte exakt vad vi ska göra med 6 burkar chutney... Får väl börja äta mer indiskt här hemma!

Kommentarer
Postat av: Jo

Vi hade en jättekastrull som mamma använde till jordgubbssyltkok. Det är det enda jag kommer ihåg att hon konserverade.

Svar: Right, sylt. Kanske därför vi aldrig höll på med sånt hemma, vi åt hemskt lite sylt & frös typ alla våra bär. Hur var konserten igår förresten?!
Ida

2015-09-30 @ 08:47:42
Postat av: Alex

jag får typ aldrig gjort sådant. Men jag älskar det. Har verkligen lite "husmors drömmar" och skulle äälska att ha ett stort skafferi med massa saker jag gjort/odlat själv! Imponerad att du hinner med, när bellan var i den åldern hann jag knappt med att duscha regelbundet :P

Svar: Vem har sagt någon om att duscha?! Nej men skämt åsido, ibland startar jag den här typen av projekt för att jag bara MÅSTE få något gjort (vad som helst!) & halvvägs igenom är det bara "Men vaaarför Ida?". Fast på något sätt lyckas jag ta mig igenom dem även om det tar hemskt mycket längre tid än vanligt & när jag väl är på andra sidan är det som om jag glömmer bort allt det jobbiga. :)
& stort skafferi är en dröm jag har - skulle lätt välja ett "walk in pantry" framför en "walk in closet".
Ida

2015-09-30 @ 11:36:01
URL: http://www.swedeoncrete.blogtspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0