Det här med män & temperatur...

Alltså, jag vill verkligen inte vara mamman som bara "Men älskling, nu gör du FEEEEL" när det kommer till hur Paul tar hand om Tor. Men igår... Hade jag haft en stor stämpel med "IDIOT" på så hade jag tryckt den rakt mellan ögonen på honom. Så nu skriver jag av mig här & så får vi se om ni håller med mig eller inte. Om inte får väl mamma hönan tagga ner lite! :)
 
Okay, så det var nästan läge för middag - 10 minuter kvar innan köksklockan ringde & jag kom på att jag ju faktiskt skulle hinna svänga ihop en snabb äppelpaj (Paul har babblat om äppelpaj sen det blev september). Bara det att Tor var milt uttråkad av sin barnstol. Paul var ute & byggde staket, så jag plockade upp Tor, klev ut på altanen & frågade om Paul kunde ta Tor fram till middagen så att jag skulle hinna få ihop en paj. Paul älgade upp på altanen & svepte upp Tor & så här långt var allt alltså frid & fröjd. Här tänkte jag att Paul skulle ta Tor & bära in honom för lite lek på vardagsrumsgolvet. Vad som hände istället var att jag tittar ut genom köksfönstret någon minut senare (när de inte kommit in genom ytterdörren än) & jag får se min lilla bebis sittandes i sin utestol - ensam - mitt ute på gräsmattan medan Paul rumsterade om inne i trädgårdsskjulet. Ute är det 13 grader & Tor har på sig jeans & t-shirt... Det kan hända att jag sa "helvete" medan jag släppte äpplen & kanel & sprang ut med en liten kofta. Hur Paul reagerade? Nej men han kunde inte alls förstå varför jag var upprörd, det var ju varmt ute!
 
Att män & kvinnor har helt olika uppfattningar kring vad som är en bekväm temperatur är ju sen gammalt, men alltså - en liten 9 månaders baby som sitter still i en barnstol ska väl ändå ha på sig mer än t-shirt när det är 13 grader ute! Det känner jag att VEM SOM HELST (ja, jag är fortfarande upprörd över detta) borde fatta!

Kommentarer
Postat av: Jo

Din man är ju väldigt varmblodig så han tänker väl inte att det är kallt vid 13 grader för liten, du har dock rätt att han behövde en kofta. Det är ju ofta så har jag märkt att många män utgår från sig själva i det mesta =)

Svar: Haha! För det var lite det jag var rädd för efter att jag bara "WTF?!"... att jag helt utgick från mig själv, jag som är så kallblodig av mig. Men det känns skönt att veta att både du & farmor anser att 13 grader = koftväder!
Ida

2015-09-14 @ 19:06:29
Postat av: Camilla

Definitivt koftväder! Speciellt när de är så små och inte rör sig som större barn.

Svar: Men då säger vi så, att jag hade rätt & att jag inte var en hönsmamma! Mer koftor åt bebisar i 13-gradigt väder!!!
Ida

2015-09-14 @ 23:12:03
Postat av: Malin C

Gaaah!! Och extra att de inte fattar att de själva blir varma när de jobbar o sliter, medans barnet sitter still och blir kallt...
Kan meddela att Jon, trots ca fyra-fem förmaningar (ja jag är den tjatiga mamma-typen), lät Cesar krypa på vårt balkonggolv igår. Han fick inte mindre än 11 (ELVA!!) stickor varav en inflammerad! BVC hade aldrig varit med om nått liknande, herregud vad jag skämdes. Jag kommer påminna Jon om detta till Cesar är myndig. Cant live with them osv...

Svar: Men herregud, stackars Cesar! Kan bara tänka mig hur olycklig han måste ha varit & hur ont det måste ha tagit i mammahjärtat - för att inte tala om hur heligt förbannad jag hade blivit! Hoppas allt är bra nu & att Jon har lärt sig en läxa.
Paul har lovat dyrt & heligt att klä Tor lite mer efter väder i framtiden - själv har jag meddelat att han gör illa min SJÄL om han gör om gårdagens bedrift.
Ida

2015-09-15 @ 03:09:54
URL: http://mclapper.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0