French and Swedish flower baby blanket...

Tyckte så mycket om den där lilla blomrutan jag virkade för ett tag sen att jag var tvungen att göra något mer med det mönstret & inget är lika roligt att virka som babyfiltar. ÄLSKART! Hade jag bara fått göra en enda typ av pyssel i resten av mitt liv så hade jag valt babyfiltar utan att tveka. När jag var liten fick jag nämligen en filt som jag sedan släpat med mig genom livet som en av mina käraste ägodelar, så för varje filt jag gör känns det lite som om jag för vidare den glädjen jag känt för min babygåva. Jag vet... jätte blödigt... Men i vilket fall, babyfiltar hör för mig hemma i kategorin "few of my favourite things". Så när det blev bestämt att min gravida kompis Christina & hennes man skulle komma hit på middag nu i helgen satte virknålen igång på högvarv! Gjorde små "blåklintar" för Christina & franska vallmos för Stephane & så sydde jag en baksida i flannel.
Så roligt projekt & Christina blev så rörd att hon nästan började gråta, så det kändes fint att hon verkligen blev glad.
För även om jag blir jätteglad för gåvor som folk gjort själva blir jag alltid lite orolig när jag ger bort något som jag gjort. Känner mig alltid osäker på om mottagaren ska bli glad & är lite rädd att de ska tycka att jag är töntig, eller ännu värre snål, som gör mina egna presenter. Men när någon smygtorkar bort en liten tår, då känner jag att filten har hamnat i ett hem där den kommer att skänka glädje precis så som min filt har gjort!

Kommentarer
Postat av: Jo

Jättefin! Tycker att folk som fnyser åt egentillverkade presenter (speciellt så fina som du gör) inte förstår att det är mer speciellt. Att gå och handla något i en affär kan ju vem som helst göra, men att lägga tid och möda på att göra något själv visar verkligen på att det ges med omsorg. Jag förstår att hon blev glad =)

Svar: Christina handarbetar själv, så då känns det alltid bättre att ge något man gjort själv. Däremot kan jag tycka att det känns lite jobbigt om jag tex är bjuden på babyshower & de öppnar presenterna inför alla gäster. Då oroar jag mig alltid för vad folk ska tycka. För ibland känns det lite som om folk tycker att man är hemskt gammelmodig som inte bara köper något.
Ida

2016-04-18 @ 09:31:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0