Nej men hjälp...

Oj, nu klack det till helt konstigt i hjärtat... Kollade en av mina favoritbloggar, såg en svensk flagga & det kändes främmande. Inte den där vanliga varma hemmakänslan (ofta med en tår i ögat), utan bara mer ett konstaterande "jaha, svenska flaggan" följt av lite panik - vänta nu, så där ska jag ju inte känna, det är ju SVERIGE!!! Vet inte vad det här beror på - att jag varit borta för länge eller att jag trivs så bra här i Guelph, men det här var en helt ny sensation. Vet att det tog cirka 30 år innan min mamma kände sig mer hemma i Sverige än i Finland, kan man uppnå samma effekt på så kort tid som 8.5 år? Även om jag nu inte känner mig helt hemma här i Kanada heller, tror inte att det kommer att infinna sig helt innan jag åtminstone fått mitt permanenta uppehållstillstånd. Så jag antar att jag avancerat in i en helt ny limbo zoon...

Kommentarer
Postat av: Gunilla Nardin

Du befinner dig antagligen i ett
"mellanförskap",som så många andra utlandssvenskar.Alltså är ingenstans riktigt hemma längre.
Flyttade ut för 25 år sen.I början rann tårarna så fort jag fick se en björk... Inte numera dock.Dog ut efter ca 10 år. Så
en helt normal grej,det med Svenska flaggan. För övrigt så har du en jättefin
blogg,och en stor portion humor.
Lycka till
Kram
Gunilla

Svar: Först måste jag säga TACK för de fina orden! & sen så passar nog "mellanförskap" in rätt bra på hur det är just nu - har väl lite landat i att det här är hemma på obestämd tid, att det kanske aldrig mer blir Sverige igen, men samtidigt har jag inte riktigt de rötterna än för att det ska kännas helt hundra. Så vi får väl se - kanske att Kanada känns mer hemma än Sverige när jag varit här i 25 år?!
Ida

2016-04-25 @ 17:08:54
Postat av: Ann

Jag känner mig hemma i USA, men tror också att det är för att det skulle vara svårt för oss att flytta till Sverige. Winslow vill bli en av de bästa inom sitt område (Ekologi) och då finns det liksom inte med på kartan att ha en karriär i lilla Sverige. Så kanske har jag inte tillåtit mig att tänka alltför mycket på att hitta hem i Sverige.

Det som får en att trivas är ju oftast att hitta en man, skaffa barn (inte för alla men de som vill), hund/katt, hus, jobb, vänner, har man alla de ingredienserna samt att bo i en stad man trivs i så spelar det nog ingen roll om det är i Sverige eller något annat land :)

Svar: Tror absolut att man jobbar mer på att anpassa sig om det inte finns någon framtid jobbmässigt i Sverige. Paul har ju tex jobbat med IT sen det i princip var något man kunde få ett jobb inom, men han har ingen formell utbildning & då blir det plötsligt tvärnit i Sverige. Vilket naturligtvis gör det väldigt svårt att få igenom en flytt. Det här har jag ju vetat om i ett par år nu (sen vi såg över möjligheterna att flytta 2012/2013) & sen dess har jag mer & mer förlikat mig med tanken på att Kanada är vår familjs bas. När vi bodde i Toronto var utsikten att bo här på obestämd tid rätt jobbig, medan den känns riktigt bra sen vi flyttade till Guelph - så det är skönt!
& man vet att man bott rätt länge i nordamerika om man googlar ett ställe som ligger 10 timmars bilväg bort & bara "Men Ann flyttar ju jättenära oss!". :D
Ida

2016-04-25 @ 17:49:58
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Ann

Oh, just det! skulle svara på din fråga också. Ska flytta till Madison, Wisconsin, Winslow doktorerar där så kommer vara där i minst 2.5 år. :)

2016-04-25 @ 17:51:35
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog
Postat av: Jo

Helt off topic, men jag hittade andra säsongen av "Big dreams, small spaces" som startade mitt trädgårdsintresse förra året och var ju tvungen att dela med mig =)

https://www.youtube.com/watch?v=ZZ4muXw0i6w

Enjoy!

Angående hemmakänsla: håller med Ann att det är ju andra saker som gör att det känns som hemma. Du skrev ju i förra inlägget hur skönt det var att komma tillbaka till Guelph efter en dag i Toronto och det visar ju att även om inte Kanada i sig är hemma än så är ju Guelph det i alla fall.

Btw, skype snart?

Kram!!!

Svar: Åh, det ska jag titta på imorgon då kottarna sover - tack! Så himla bra att ha något nytt roligt att titta på medan jag virkar!
& ja, vi får se till att Skypa snart. När hade fungerat för dig?
Ida

2016-04-25 @ 20:10:02
Postat av: Jo

Jag kan när som helst förutom ikväll och på lördag.

Svar: Super - torsdag eller fredag?!
Ida

2016-04-26 @ 08:34:36
Postat av: Jo

Torsdag, dvs ikväll =), går bra! Är online vid 19.

Svar: Okay, vi satsar på det!
Ida

2016-04-28 @ 12:23:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0