Så himla trött på att amma...

Den senaste veckan har jag lekt bollplank åt Megha. Hon har nämligen bestämt sig att försöka slå sig in på farmers market marknaden. Var kanske inte det mest väntade steget, men hey, jag älskar ju farmers markets så jag ställer gärna upp! Nu har vi bollat fram följande "meny": chaitryfflar, isvinschoklad, brownie-pops, lactation cookies & quinoa cupcakes. Som ni kanske redan gissat var lactionation cookies min idé... alltså kakor som ska främja mjölkproduktionen. Är det en grej i Sverige? Här har jag hört det pratas om lite då & då, men en sökning visar att det finns huuur många recept som helst att prova. Så nu har nyfikenhetsknappen slagits på & jag bara måste testbaka till helgen. Bara det då att jag själv inte vill äta något av det jag gjort. För alltså, SÅ LESS JAG ÄR PÅ ATT AMMA. Tor verkar ha noll intresse av att sluta & det är hemskt praktiskt för att få honom att sluta gråta/sova, men jag är bara så trött in i märg & ben. Allra tröttast är jag på att han hela tiden ska hålla på & raffsa på mig. Små vassa fingrar & naglar som bara gräver ut tålamodet & köttet ur bröstet på mig... Det är väl OK på dagarna, då ammar vi bara två gånger (även om han frågar oftare & får spel varje gång han får ett nej) men på nätterna är det liksom inga regler som gäller & jag vaknar upp & känner mig som om jag delat säng med Dracula. Dränerad. Så min allra högsta önskan just nu är att Tor ska vakna upp en dag & vara "all done" med att amma, klar & ointresserad. Men just nu känns det lite mer troligt att vi ska vinna på lotto, fastän vi inte köper lotter...

Kommentarer
Postat av: Alex

känner igen mig. Så klar med amningen men vet inte hur jag ska kunna sluta. Isabella gråter hjärtskärande och säger "snälla snälla snälla mamma bara liiiite gala (mjölk)". De har hänt att hon gråtit tills hon kräks när jag nekat.

Men vi har iaf slutat nattamma. De gjorde mycket för mig. Jag är ju verkligen ingen "hård" förälder på något sätt. Men här hade jag verkligen fått nog. Jag kunde inte sova och VILLE INTE MER.

berättade att hon fick amma på kvällen och sen igen när det "är godmorgon" men inte på natten. När hon somnat tar jag på en sport bh så hon inte kan komma åt. Första natten var ganska jobbig. Fick krama och trösta och förklara, gå upp och göra en macka och te i flaska. Två tre nätter var de lite så när hon vaknade mer och ville ha te eller något att äta istället.

Sen har de funkat bra. Hon vaknar och känner att jag har på sportbhn och så lägger hon sig bara bredvid och somar om med en kram. Ibland ber hon om gala men då påminner jag om att hon får när de är morgon och de accepteras nästan alltid, ibland ber hon om vatten istället.

När hon var liten så var natt/ligg amningen de som räddade vår sömn alla nätter, och nu när jag slutat har jag blivit räddad igen. Sover myyycket bättre.


Hoppas dock hon ska tröttna nu när min mjölk minskar och troligtvis tar slut helt när jag är gravid (de har jag inte berättat va? :) 17 månaders försök så har de äntligen tagit sig). Så jag får en liten paus innan jag börjar med nästa.

Svar: Först av allt - stort grattis, vad roligt för er! När kommer bebisen?!
& det är ju så jobbigt att försöka sluta. Jag kände att vi i alla fall dragit ner rätt rejält, men så fick Tor sin bronkit & så kom kindtänderna & vi föll tillbaka ner i "amningshålet". Suck. Känner mig så trött i kroppen på att amma & är verkligen less på det ständiga ryckandes, klösandet, pillandet, dragandet, bitandet (inte så ofta att han biter dock, men det händer). Får kanske försöka rota fram en sport-top & testa om det gör att vi i alla fall kan dra ner på de tidiga morgonamningarna, de är de som tär allra mest just nu känner jag. Fast sen är det lite mitt fel också. Har så svårt att gå & lägga mig i tid, så när Tor vaknar är jag så himla trött att jag inte har någon ork att säga emot utan "mutar" honom med bröstet för att få sova bara liiite till. Tänker att ett första steg får bli att komma i säng i tid så att jag har energi nog att ta gråt & skrik.
Ida

2016-04-08 @ 09:27:54
URL: http://www.swedesa.blogg.se
Postat av: Trillingnöten

Ja, alltså barn älskar att amma och få den närheten! MEN det är skitjobbigt att amma. Nu är Tor ju så stor att han kan vara utan maten på natten, men han istället vill ha dig som en slags napp! :) Kul!

Vi gjorde så när vi slutade nattamma att maken tog hand om barnet det gällde. För barn kan känna lukten av mamman över hela huset! Fatta då när morsan ligger bredvid och lockar ;) Så jag sov i ett annat rum och maken tog hand om när barnet vaknade. Visserligen var det jobbigt för maken ett par nätter men det kunde han gott ha som sov gott i flera månader varje natt före det. Så OM du vill så kan du göra nåt liknande.

Känner en kollega som ammade sin son. Han ville adlrig sluta. När sonen var nästan tre kom andra barnet och hon ammade båda då! Hon var så trött! Nu är sonen fyra och jag skulle inte förvånas om hon fortfarande ammar båda ;) Vilket är helt okej om man orkar!!

kram!

Svar: Om du frågar Tor så kan han INTE vara utan maten på natten, herregud vilket liv han för! Försökte fråga i natt om han ville ha vatten istället & han bara skakade på huvudet & fortsatte sedan att gasta för full hals.
& vi får kanske göra så för jag blrjar bli så grymt trött i både kropp & själ på detta ständiga krav på mig. Hade varit så skönt om Paul hade kunnat börja lägga honom också, nu faller det ju alltid på mig. Ungefär hur gamla var N & H när ni vande dem av vid amningen?

& bara dööör av tanken på att amma en ny bebis & en 3-åring. Hur orkade hon?!
Ida

2016-04-09 @ 13:25:32
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Hahaha, ja men jag trodde också att ungarna svalt ihjäl på natten så mycket som de gastade för att de inte fick amma!! Helt galet.

Så N var ca 9 månader då hon fick sluta på natten för att jag skulle börja jobba och jag inte pallade att vara uppe halva natten och sen ta hand om 20 barn på jobbet. Hon fick sluta amma helt när hon var ett år och två veckor. Kanske skulle jag fortsatt ett tag till, men just då kändes det rätt.

H var ungefär lika gammal som N när han l
Slutade amma på natten. För att jag var så trött. Skulle också börja jobba igen. Efter ett par månader slutade jag också amma honom till sömns på kvällen. Vi värmde vanlig komjölk i en flaska och gav ett tag. H hade jag tänkt amma i två år men ha slutade frivilligt när han var 1 år och 5 månader. Han var färdig tyckte han. Jag var inte redo!! Han fortsatte med komjölk fram till han var ca 2 år. Han drack en flaska innan han somnade och kanske en eller två flaskor under dagen.

Detta funkade för oss! I Sverige ger man ju gärna välling, men vi valde vanlig ekologisk fet mjölk. N gillade aldrig välling och sen har vi läst på vad välling innehåller så...nej tack. ☺

Svar: Tor har ju lite humör om vi säger så, så för honom hade det nog också blivit psykbryt för att han fått ett nej.
I vilket fall, efter att ha läst din kommentar så har vi bestämt att vi ska försöka få Tor att börja dricka mjölk på flaska. Än så länge har han nämligen inte velat dricka mjölk, så vi har inte pushat för det. Men om vi kan få honom att ta flaskan dagtid så känns det som om vi i alla fall kommer ett liiitet steg närmare amningsfria nätter. & nu blir jag nyfiken... vad innehåller välling?!
Ida

2016-04-09 @ 16:29:53
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Låter som en bra plan! Välling är ju superpoppis i Sverige och alla tyckte vi var konstiga som aldrig hade N att dricka välling! Välling är i princip mjöl med vatten eller mjölkliknande produkt. Plus tillsatta mineraler och vitaminer. I vissa välling tillsätts även maltodextrin som i princip är socker! För att det ska smaka gott antar jag?
Så speciellt naturligt är inte välling idag (även om historiskt sett har människor ätit välling gjord på mjöl för att överleva)...

Svar: Tack för ditt svar - då slapp jag hålla på & googla en massa själv! Att ge vätska som innehåller tillsatt socker känns inte aktuellt i nuläget. Sen drack jag själv välling väldigt länge som barn, så pass att jag "fördrack mig". Idag pallar jag inte ens lukten av välling, så jag är väldigt glad för att det inte finns en vällingkultur här i Kanada!
Ida

2016-04-10 @ 01:04:10
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Alex

I november. Är bara i v 9. Mår lika vidrigt som sist och undrar vad fan jag gett mig in på... men förhoppningsvis lättar de ganska snart.

hade en skitjobbig natt i natt när bellan skrek efter mjölk många gånger. Vill verkligen också sluta helt men vet inte hur de ska fungera i praktiken :/ Tror de kommer sluta för mig som i kommentaren över amma 3,5åring + bebis... well.

Svar: Men NEEEJ vad jobbigt, hade så önskat att du fått må bättre den här gången. Finns det någon medicin du kan ta? Utan diclectin vet jag inte hur jag överlevt de första 6 månaderna jag var gravid.
& kan du kanske testa att lämna henne tex med din mamma en eller ett par dagar så att hon inte har dig som alternativ utan helt enkelt måste nöja sig med vanlig mjölk? Som det känns nu tror jag att Tor hade kunnat hålla på tills han flyttar hemifrån, men jag är så trött i kroppen (vill ha min personliga sfär tillbaka åtminstone en smula) att jag känner att det är viktigt att jobba på att sluta för att min ork ska räcka till.
Ida

2016-04-11 @ 08:48:54
URL: http://www.swedesa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0