Ännu en nationaldag i Kanada...

Det händer halvsällan nu för tiden, men imorse vaknade jag & längtade hem - HEM TILL SVERIGE. Tack & lov för fina vänner när det känns så. För först kom Helen på besök - jag bjöd på te & muffins & hon gav mig en hollyhock! Vinkade hejdå & fem minuter senare trillade Jess, Lewis & Idris innanför dörren & sen var det ett enda virrvarr av parkhäng, high tea med små smörgås-snittar som Jess tagit med sig & rabarberpaj som jag bakat tills alla ungarna slocknade mer eller mindre samtidigt. & så kom Paul hem tidigare & vi firade med grekisk take out, bubbel & kvällspromenad.
Det har varit en sån där dag då känslorna har legat under ytan & jag gråtit både en & två gånger, men ni vet - inte nödvändigtvis ledsna tårar utan mer känslosamma. Som när jag spelade "Du gamla du fria" för Tor & Daisy & de började dansa till... Tårarna kom men det var mest för att jag tyckte att livet kändes så himla fint!

Kommentarer
Postat av: Ann

Ååh men det är ju bra då att du har så många kompisar som kommer spontant och hälsar på. Jag känner ju inte riktigt någon här i Madison så jag får jobba lite med det. Det är svårt att hitta kompisar i USA tycker jag, alltså jag känner ju många, men har inte hittat många jag skulle kunna hälsa på helt spontant om jag ville, som jag kunnat göra i Sverige.

Hollyhock, är det samma som stockros?

Svar: Tycker ofta att det är svårt att bara spontanträffa folk - men om man kan hitta ett sammanhang av något slag blir det genast lättare. Som först när jag kom hit, då var i princip alla mina vänner klättrare & nu har jag bytt till en grupp som ursprungligen var mammavänner men som jag håller ihop med för att vi alla gillar trädgårdsfix & hantverk. Så kanske att du kan signa upp för en trädgårdskurs eller något liknande & hitta vänner på det sättet? Sen finns ju alltid SWEA, men jag vet inte om Madisom är tillräckligt stort för det.
& jag fick fråga google translate & japp, hollyhock=stockros. Har precis grävt ner den & den ser ut som dödens död men enligt Helen är de omöjliga att ta död på så vi får väl hoppas att det här inte är undantaget från regeln!
Ida

2016-06-07 @ 15:59:08
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0