Jordgubbsförslag?

Minns när jag var liten & de första svenska jordgubbarna kom in på ICA - vilken fest det var! Farmor brukade köpa galna mängder & så fick vi äta hur mycket jordgubbar med mjölk & socker som vi ville. Gud så gott. Så när jag hittade Ontario-grown strawberries häromdagen tänke jag att det skulle vara samma fantastiska upplevelse... men niet. Jag antar att det är ljuset som gör skillnaden. Att alla de där norrländska soltimmarna betalar sig i supersöta bär som smakar himmel. Alltså, de var helt klart är bättre än California varianten men irriterande nog är de ändå mer fullmatade med besvikelse - hade ju så höga förhoppningar! Att kasta dem i soptunnan går dock inte, för ni vet ju hur jag är med food waste. Konsulterade således Mr Google Pants & lyckades bli av med 2.5 dl i form av muffinsfyllning:
Så det gjorde att jag kände mig lite bättre. Sitter dock fortfarande på ytterligare en kartong som jag måste förvandla till något mer aptitligt - förslag på jordgubbsrecept mottages alltså tacksamt!

Kommentarer
Postat av: farmor

Koka in dem till sylt. Blanda upp jordgubbarna med rabarber o ta dem till fyllning i en paj.

Svar: Tack farmor - ska koka upp dem redan ikväll så att de är redo till på lördag. Vi firar Canada Day imorgon, så det hade varit perfekt om vi hade haft den då men jag måste köpa rabarber på marknaden så lördag får duga.
Ida

2016-06-30 @ 07:21:45
Postat av: Malin C

Håller med ovan om paj. Bästa sortens paj med rabarber o jordgubbar, mums! Eller bara jordgubbar i pajen, ännu bättre.

Svar: Okay, jag är övertygad - det blir jordgubbs & rabarberpaj till helgen! Måste bara ta oss till vår farmers market på lördag så att jag kan köpa lite rabarber, våra plantor är fortfarande för små för att jag ska våga skörda.
Ida

2016-06-30 @ 11:01:51
URL: http://www.vavawoom.com/malinclapper
Postat av: Ann

Precis som de andra har nämnt, jordgubbs/rabarber paj :)
Nu har jag även uppdaterat bloggen, så får du se mina eländiga boxar, så tragiskt haha! Jag tror att jorden som W köpte var sämsta kvaliten på. Så jäkla trist. Även för W som vill att jag ska trivas och få en fin trädgård.

Svar: Men så illa är det väl ändå inte! Trist med jorden dock - går det att tillsätta något så att det blir lite bättre? Typ kompost & kanske vattna med comfrey tea ifall att du kan hitta comfrey?
Ida

2016-06-30 @ 17:30:58
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0