Midsummer 2016...

Vi brukar ju försöka få till en midsommarfest varje år & det här året bestämde vi oss för att köra på själva midsommarafton istället för att skjuta på det till helgen. Helgen fungerade bättre när vi bodde i Toronto eftersom avstånden var så stora där, men nu bor alla våra vänner typ en armslängd bort & då kan vi äntligen köra på dagen!
 
Anyway, de senaste dagarna har vi alltså hetsat runt för att försöka få huset & trädgården i så presentablet skick som möjligt. Vi behöver nämligen gäster på ingång för att få ändan ur, så det här var en himla bra chans att få en massa gjort! Som vanligt hann vi bara med en bråkdel, men det känns ändå som om vi tagit ett stort steg framåt så det känns jätteskönt. I övrigt körde vi det väldigt avslappnat. Först av allt så skrotade jag hela midsommarbuffén. Dels för att det liksom inte är lönt att laga den typen av mat till kanadensare som bara tycker att det är underligt med sillrätter. Men också eftersom jag helt enkelt vägrar att arbeta ihjäl mig i köket nu för tiden. VÄGRAR. Orken att fixa saker in i minsta detalj dog med bröllopet... så nu blev det hamburgare & alla var glada med det. 
Bakade dock en sats med jordnötskakor som var populära både bland stora & små & så gjorde jag en jättestor äppelsmulpaj. Så - liiite köksfix men på en nivå som kändes mer som terapibak än som straffarbete. Härligt när jag får till den balansen.
Sen körde vi noll danser & noll snappsvisor & det kändes hemskt skönt det med. Är liksom ingen fantast av det även om jag är hemma i Sverige (eller, jo - om jag är i Lund på nation men annars inte) så här hade det känts sjukt krystat. Fast nästa år tänker jag att vi kanske expanderar bara lite & fixar en fiskdamm. Kanske mest för att jag ser fram emot att sätta ihop små presentpåsar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0