Two years...

Så, på fredag är det två år sen vi fick nycklarna till vårt hus & nu är jag a woman on a mission. Tor SKA ha ett rum tills dess, så är det bara. Ni kanske minns hur det såg ut när vi flyttade in, inte så jättemycket barnrum över det hela... & sen har vi arbetat oss igenom olika stadier av kaos & nu har vi landat i... ja men inte riktigt lika mycket kaos. För även om det fortfarande är långt ifrån pinterest barnrum så har det i alla fall VÄGGAR & noll kylskåp!
Alltså... fota i motljus, går ju så där - men åt andra hållet kan ni se färgen lite bättre:
Så vad har vi gjort sen vi rev ut väggarna i april förra året (alltså shit så långsamt det går att renovera när man har en baby)? För det första - isolerat! Det fanns ingen isolering alls i väggarna när vi rev dem, classic Canadian building standard failure. Sen har Paul gjort om alla vägguttag så att det följer nuvarande kod för säkerhet. Gipsskivor upp, spackla hundra lager & så har jag bredspacklat taket typ tre gånger för att få det lite slätare än vad det var innan. Det är inte perfekt, men sen har jag inte heller en master i spackling, dock är det sjukt mycket bättre än innan! För någon vecka sen målade jag ett första lager färg på väggar & golv & kom sen av mig alldeles eftersom jag tyckte att taket blev alldeles för blått. Här hade det varit bra om Paul hade sagt "Det är för blått, måla om" men istället var han helt ohjälpsamt messig & bara "Um, jag tycker att det är fint, men om du tycker att det är för blått så kan vi ju alltid måla om". Vilket gjorde att jag velade fram & tillbaka till igår då jag dumpade en massa vitfärg i det blå & drog på två ljusare lager. Skulle ha gjort det på en gång, är så mycket nöjdare med resultatet nu! Happ... så det var vad vi har gjort, sen har vi ju lite kvar att göra.
Golvlister, taklister, fönsterlister, dörrlister & ja... kanske en dörr också! Sen så ska vi lägga en mjuk matta nu medan Tor fortfarande är liten & så vill jag bygga en taklampa jag såg på pinterest. Hyllor ska upp & Paul vill bygga ett hyllsystem kring fönstret. Inser ju själv att allt det inte kommer att komma på plats till på fredag men jag vill ha gjort följande: allt byggmaterial ut, golvet tokstädat, golvlister på plats, matta lagd. Är det gjort känns det nämligen som om det är OK att börja möblera lite smått & så fort första leksaken är på plats ska vi skåla i bubbel!

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag hade helt glömt bort att det var ett kök när ni flyttade in! Ni har verkligen gjort ett jättebra jobb, det ser jättefint ut =)

Svar: Ha, nästan så jag glömt det jag med! Känns jättemärkligt att övervåningen var en helt separat lägenhet för bara två år sen!
& tack - mycket jobb kvar, men det känns skönt att vi är ute från den värsta renoveringsfasen!
Ida

2016-06-20 @ 22:37:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0