Duck eggs!

Paul lyckades med konststycket att åka iväg till jobbet utan pendelkort & visakort. Efter att ha skramlat mynt i hela bilen fick han ihop $7 & eftersom biljetten kostar nio så han fick vackert vända på tågstationen & åka hem igen. Väldigt förargligt & allt det där, men jag klagar inte! Dels för att det är så himla härligt med dagar då Paul jobbar hemma men kanske allra mest för att han kom hem med en present!
Ankägg från en liten bonde som sålde dem för $5 dussinet! Har velat pröva ankägg sen jag läste att de är överlägsna hönsägg när det kommer till att baka (högre fetthalt bland annat, så brödet blir saftigare) så jag blev så glad att jag spontan klappade i händerna när Paul steg innanför dörren med kartongen. Jämfört med ett vanligt hönsägg så skiljer de sig ju rätt rejält i storlek...
De är rätt tuffa att knäcka kan jag säga! Gulorna är galet stora & när jag stekte ett par till lunch så blev vitorna alldeles kritvita. Smaken är dock ungefär densamma, kanske lite "nötigare" om jag måste säga något. Bakandet då? Jo jag fick till en sats med morots/blåbärsmuffins & jag upplevde det som om jag dels fick ut mer muffins (inte så oväntant kanske) men även att de jäste sig större men utan att bli torra eller för luftiga.
Imorgon blir det quiche till middag - måste experimentera vidare!

Kommentarer
Postat av: Jo

Betyder det att ni kommer skippa hönsen och köpa ankor istället? ;)

Svar: Haha! Nej vi håller oss till hönsen så här att börja med, men vem vet om ett par år?!
Ida

2016-03-30 @ 08:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0