En lavendelrabatt?

Så trädgården på framsidan av huset har väl aldrig varit något att direkt hurra över... Men jag hade i alla fall tagit mig till ett stadie där det var ogräsfritt (nåja).
Så även om jag inte kanske direkt hade kunnat luta mig tillbaka för resten av sommaren så hade det i alla fall inte varit sjukt mycket mer jobb att göra. Tillskillnad från hur det är nu...
Happ, hela den där biten ner till trottoaren fräste Paul ut igår & så jag har grävt rent alla kanterna & nu måste jag gräva ut gräsmattan som är kvar på vissa ställen så att vi inte får återväxt av massa ogräs. Fram tills där stenarna är utlagda är det någorlunda klart, resten får jag arbeta vidare på under veckan. Sa jag att vi har gäster på lördag? Um, så det hade ju varit trevligt om jag fått ner en planta eller två fram tills dess så att entren till vårt hus ser lite mer rabatt ut istället för åker.
Låg vaken igårnatt & bollade alternativ, men i nuläget lutar jag åt att plantera mer "lammöron" som ett återkommande inslag från ursprungsrabatten (de "runda" plantorna) samt lavendel. Älskar lavendel & drömmer orealistiska drömmar om franska slottsrabatter...
& så borde jag gräva ut allt det närmast i bild & hitta ett nytt hem för dem eftersom de känns helt malplacerade i nuläget. Bara en massa röda & gula blommor & allt jag har planterat är blått/lila/grått. Um... Lite merjobb som sagt & allt bara för att Jo tvingade mig att titta på trädgårdsprogram istället för Dancing with the stars...

Kommentarer
Postat av: Jo

Hihi! Måste ju ha någon att dela min Monty-kärlek med, ingen annan som förstår ju :)

Svar: Det är tur att vi har varandra. :) & episod 5 med den lilla killen med Downs... Kan hända att jag blev liiite lipig över hur fina föräldrarna var.
Ida

2016-05-03 @ 18:39:31
Postat av: Anonym

Lavendel är så fint,men drar tyvärr till sig en massa stickande flygfän. Tänker på din lille kille.Förstår dock att rabatterna måste frodas efter en lång, mörk vinter. Tycker du är jättebra på att gräva och plantera.
Kram
Gunilla N

Svar: Åh men tack - vad glad jag blir! Vi har lite lavendel sen tidigare, men jag kommer troligtvis att blanda upp det med lite andra plantor för variation. Blir det för mycket surr kring entren kan jag gräva upp dem & byta ut dem mot något som inte är lika populärt. Kram!
Ida

2016-05-03 @ 23:18:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0