Front garden v. 2.1

Alltså, sorry för dåligt bloggande men jag lägger typ all ledig tid på trädgården just nu. Idag har jag tex grävt ner en 10-15 hallonplantor, i 32-gradig värme, så det känns lite i kroppen just nu! Men allt slit är bra slit, för det är så skönt att känna att trädgården går framåt. Ta bara min rabatt på framsidan - såg lite bar & trist ut sist vi tittade på den... Men nu har jag tagit den till det läge att jag bestämt mig för att bara ägna mig åt "maintenance gardening" för resten av sommaren - inga nya växter in utan bara vattna, rensa undan ogräs & nypa av döda blommor.
& så ska jag hålla ett öga på allt det gröna närmast i bild, presterar det inte åker allt nästa sommar. Har liksom inget tålamod för grönt som inte blommar/inte går att äta.
Just nu ser allt lite fjuttigt ut, men så länge jag lyckas hålla det vid liv tills nästa år så kommer det att fylla ut & bli mer tätt redan då. Ta till exempel mina lambs ears - så små första året, men de här som har ett år på nacken har nu blivit så stora att jag måste in & gräva ut en del för att få plats med annat.
Lärde mig förövrigt häromdagen att storleken som anges för en planta när man köper den är baserat på en tillväxtperiod på 10 år... kanske lite lägre tidsram än vad otåliga jag har arbetat mot!

Kommentarer
Postat av: Jo

Så fint! Bra jobbat =)

2016-05-29 @ 09:42:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0