Planting garlic...

Så fort Tor somnat efter lunchen (som han faktiskt åt, halleluja!) pep jag ut med det här gänget...
En massa olika sorters vitlök som jag fått av vår vitlöksodlande granne Matt (han är på riktigt en vitlöksbonde). Matt tyckte att jag skulle plantera ungefär 150 vitlöksklyftor vilket kändes... men lite i överkant. Räkar man med att varje klyfta ger fem nya klyftor så blir det ju 750 klyftor att tugga sig igenom. Vi är inga storkonsumenter av vitlök, så jag känner att en 30 klyftor får räcka det här året. Vi får väl se, jag kanske ångrar mig nästa sommar men då är det ju bara att odla mer till nästa år! I vilket fall, knölade ner alla klyftor, täckte med jord & ett täcke löv & toppade det hela med halm från hönsens inhägnad (rikt på gödsel med andra ord) & vattnade slutligen ner det hela med ett par kannor regnvatten.
Känner att jag med detta gett vilöken ungefär bästa möjliga start - förrutom att jag kanske är något sent ute med själva planterandet... Jaja, vi får helt enkelt se i juli hur det går! Känns himla härligt att faktiskt redan ha påbörjat trädgårdssäsongen 2017. Nu måste jag bara googla vad jag kan plantera ihop med vitlöken...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härligt! Tror ni kan göra slut på rätt mycket vitlök bara med tanke på hur mycket hummus ni äter ;)

Svar: Fast vi äter hummus i omgångar. Glömmer liksom av det i mellanåt för att sen komma på hur mycket jag tycker om det. Så 750 klyftor känns fortfarande väldigt mycket!
Ida

2016-11-16 @ 16:34:05
Postat av: Jo

Det var jag som skrev.

2016-11-16 @ 16:34:32
Postat av: Jo

Jo ok, 750 är kanske att ta i lite väl =)

Svar: Ja det blir ju lite mer än två vitlöksklyftor per dag & det går vi inte igenom på långa vägar!
Ida

2016-11-18 @ 17:18:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0