Pumpkin Promenade 2016!

Varje år har vi en Pumpkin Promenade i vårt område: alla gamla Halloween pumpor samlas in, läggs ut i en stor labyrint & tänds en sista gång. Älskar den här traditionen så otroligt mycket. Dels är det noll stress (tillskillnad mot Halloween som lätt kan bli lite intensiv), så himla roligt att se all kreativitet i grannskapet & så är stämningen helt underbar. Det här året kunde vi dock inte vara i en park eftersom typ alla parker i vårt område är under konstruktion (vattenledningar, bygge av baseball diamonds etc) så vi fick vara utanför vår lokala teater - vilket inte var riktigt lika mysigt... men, men, flera hundra pumpor på ett & samma ställe är ändå rätt mäktigt!
Den här pumpan var SÅ stor, typ nästan lika hög som Tor! Jag försökte få honom att ställa sig bredvid den som skala, men jag tror att han i ärlighetens namn var lite rädd för den så han gick inte närmare än kanske en meter. Däremot ÄLSKADE han alla djurmotiv. Katterna speciellt, men ugglorna var också väldigt populära - sen fanns det ju i & för sig inte så många mer djur att välja på, man karvar liksom inte en hamsterpumpa till Halloween... Både Paul & jag älskade den här BB8-pumpan. Måste ha varit ett sånt roligt projekt!
När vi dansat klart till brass-bandet som spelade åkte Tor & jag hem medan Paul stannade kvar & röjde upp.
& det är kanske den här biten som jag älskar allra mest med vår Pumpkin Promenade. För istället för att kastas i soporna åker pumporna ut till en lokal grisfarm där de blir mat. Älskar när den här typen av dekorationer kan återanvändas - inte bara sluta som skräp som tex julgranar dessvärre ofta gör. Fast det kanske känns lite extra viktigt för mig som tillbringat hela sommaren & hösten med att odla & laga mat med pumpor... Hade liksom känts generalfel att då spendera $15 på pumpor som vi tänt upp för en kväll & sen bara snört ut - när jag ju vet hur mycket gott man kan laga med dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0