Chicken update nummer två...

I nuläget bor hönsen i ett litet hus som Paul har snickrat ihop (typ 90% färdigt, som ungefär 95% av allt i vårt hus). Det har fungerat jättebra nu under sommaren & hösten men vi känner att det inte kommer att räcka under vintern.
Dels känns det som om det kommer att vara alldeles för kallt för dem att bo där & jag vill liksom inte tillbringa en hel vinter med att ha hönsköldrelaterad ångest. Men ännu viktigare är storleken. Höns blir lätt uttråkade på vintern när de inte kan vara ute så mycket, så jag vill att de ska ha lite space så att de inte ger sig på varandra i brist på annat att göra. Alltså måste något större byggas & vi har vänt & vridit på en massa olika uppslag men landade tillslut på att uppdatera vårt trädgårdsskjul. Mest för att jag tillbringat för mycket tid på att läsa om permakultur & en av stöttestenarna där är att använda de strukturer man redan har... Anyway, skjulet i fråga är lite slitet så det första vi fick göra var att dra ut hela golvet eftersom det var alldeles ruttet & när det väl var borta fick vi skyffla ut allt det här...
Lite svårt att se, men i princip hela golvet var täckta av gamla valnötter... Världens sork/ekorr/jordekorre nötbank med andra ord. Inte så himla fräscht... Men, nu är allt utskyfflat & imorgon kommer en stor laddning trä & sen är det bara att börja jobba. Så HIMLA tur att vi har mamma här så att vi har hjälp med att underhålla Tor, i annat fall hade vi aldrig fått det här gjort & hönsens vinter hade blivit långt ifrån lika ombonad som vad jag nu hoppas att den kommer att bli!

Kommentarer
Postat av: Jo

Det kan ju ta lite tid mellan gångerna som ni jobbar men attans när nu sätter igång, då går det undan =)

Svar: Alltså, det är ju aldrig så att vi slutar jobba - vi byter bara temporärt fokus. Hönsen fick vänta ett tag till förmån för att fixa iordning inför mammas besök. Men nu är det full fart på hönsfronten igen - winter is coming!
Ida

2016-10-16 @ 11:25:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0