Thanksgiving weekend and cauliflower...

Det är ju Thanksgiving här i Kanada den här helgen & är det en helg som jag verkligen älskar så är det denna! Det känns så fint att ge tack, att inte stressa över presenter & pynt, naturen är FANTASTISKT vacker & maten är typ bäst. Imorgon ska vi äta tjärknöl till middag & jag ser redan fram emot det på ett närmast frikyrkligt sätt. Måste bara bestämma vad vi ska servera till... velar mellan potatisgratäng & ugnsrostade grönsaker & är dessutom lite småfrestad att bjuda på blomkålsmos för checka vad som växer ute i trädgården:
Det enda som håller mig tillbaka är att jag känner att den kanske kan bli lite större? Har liksom noll koll på när man egentligen ska skörda blomkål...
Skördade förövrigt ett helt kilo tomater från trädgården nu imorse - är inte det helt otroligt att de fortfarande växer & mognar där ute. Det är ju liksom ändå en rätt bra bit in i oktober nu & vanligtvis brukar vi få vår första frost kring den 10e & då är det helkört för allt vad tomater heter. Så det är en av de saker jag ska ge tack för nu i helgen - att vi har fått en så härlig & varm höst. Även om det inte behöver vara lika varmt som det var den dagen mamma landade. Mamma är nämligen lite värmekänslig så 27C & strålande sol var kanske lite väl mycket...
 
p.s. armen är Pauls - så där hårig är jag INTE.

Kommentarer
Postat av: Jo

Wow! Inte dåligt =) Om du är orolig för frost och fortfarande har tomater ute så kan du ju alltid ta in dem och låta dem mogna inne. Kan tyvärr inte råda dig om blomkålen, vår kursblomkål blev det inget av.

Svar: Tydligen så ska vi inte få frost än på ett tag så jag kan låta dem vara ute ett litet tag till! Men allt kommer inte att bli klart, så är det bara. Jag behöver helt enkelt ett växthus!
Ida

2016-10-09 @ 09:27:29
Postat av: Målvaktsmamman

Hahahaha...faktiskt att jag skrattade till när jag såg armen:) innan ditt ps:))

Svar: Haha! Jag kanske skulle ha låtit bli att säga något så hade det blivit ännu roligare!
Ida

2016-10-09 @ 13:36:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0