Engelska A...

I måndags började jag min första engelska kurs på universitetsnivå & jaaa... jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, men kanske inte riktigt den här nivån på information redan på sida 6 i läroboken:
 
The sentence also contains words that are made up from smaller grammatical constituents known as morphemes. Certain of these morphemes, the ‘root’ morphemes, can stand as individual words in their own right, whereas others, such as prefixes and suffixes, depend for their meaning on being conjoined or bound to other items. Thus, ‘potplants’ has three constituents: two root morphemes (‘pot’ and ‘plant’) and a suffix (the plural morpheme ‘s’), making the word a three morpheme cluster.
 
A three morpheme cluster... & det här är liksom det mest lättförståeliga jag kunde hitta! Jag har läst upp till engelska D på gymnasiet, skrivit två magisteruppsatser på engelska, skrivit vetenskapliga artiklar & en kokbok samt bott nio år i Kanada & varenda mening så här långt i läroboken är groundbreaking news för mig. Happ... så det är ju bara lite ödmjukt att inse att det finns mycket kvar att lära sig när det kommer till det engelska språket. Men jag har gnällt ett tag om att jag behöver motionera mammahjärnan så på det sättet är det här ju helt lysande!

Kommentarer
Postat av: Åda

Det låtar som ett perfekt projekt för dig! Det är olika koder som knäckas, terminologi som ska läras in. Häftigt! Break a leg!

Svar: Vi har två olika kursböcker som vi jobbar med just nu & jag började kanske med den som är VÄLDIGT mycket tyngre. Började läsa i bok nummer två idag & helt plötsligt känns det riktigt roligt att plugga grammatik, så det blir nog bra tilslut!
Ida

2016-09-09 @ 08:55:22
Postat av: Ann Rumbleinthearctic

Jag undervisar just nu i Svenska, och då har jag dammat av mina gamla (ehum jag har läst på) kunskaper om svenska grammatiken. Menas det inte helt enkelt som svenskans verb, imperativ, infinitiv, perfekt etc. Men även svenskans substantiv som kan sättas ihop på olika sätt.
Klart du grejjar det där! :)

Svar: Jag tänker så här, om jag kunde lära mig att skriva koder i R så måste jag ju klara av en introkurs i engelska! Problemet är väl lite att jag inte minns något av det ytterst lilla jag lärde mig under grundskolan samt att jag alltid tänkt på grammatik som in i dödens tråkigt - så jag måste bryta mig ur det tänket & bara fokusera på att nu ska jag banne mig lära mig något nytt!
& nu blir jag nyfiken, i vilken form undervisar du?
Ida

2016-09-09 @ 19:26:05
URL: http://ann-olsson.squarespace.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0