Baby chicks!

Det har ju varit en oerhört tung start på året så vi bestämde att vi helt enkelt var tvungen att göra något radikalt för att boosta happiness kontot - in på scen, babies!
Alltså när uppfödaren gav mig kartongen... kände hur jag blev alldeles svag i benen. De är SÅ SMÅ & SÅ SÖTA! Satt som i trans hela bilresan hem & kunde inte riktigt ta in att de faktiskt är våra småttingar. & så kom vi hem & installerade dem i deras nya "brooder" & den allra minsta av dem somnade i min hand...
(värmelampan på - därav det röda skenet)
Här syns färgen bättre - de är som små chipmunk kycklingar!
De är Cream Legbars & när de växer upp kommer de att se ut så här. De är en gammal lantras & speciella på två sätt. Dels kan man se redan som kycklingar om de är hanar eller honor & sen lägger de blå ägg. Är kanske en galen chicken lady, men jag blir liksom helt pirrig när jag tänker på att få gå ut & samla in kombinationen blåa & bruna ägg varje morgon...
Men det är ju ett litet tag kvar tills de är stora nog för att lägga ägg, så fram tills dess ska jag bara TOKNJUTA av denna totala sötinjektion! 

Kommentarer
Postat av: Jo

Vad roligt! Och de är ju bara hur söta som helst 😃

Stor kram till er!

Svar: Jag dör sötdöden typ femtioelva gånger per dag. Trodde att jag var en crazy chicken lady redan innan, men nu...
Ida

2017-04-19 @ 08:35:06
Postat av: Pauline Down Under

Men vilka gullisar!
Vi hade hons pa vart forra stalle (ingick liksom i huset) och jag ALSKADE det och blev ocksa en crazy chicken lady. Tyvarr hons = moss = ormar och vill helst undvika ormar har, sa nu har vi inga och jag sorjer lite varje dag.

Svar: Åh nej vad jobbigt! Klart att man väljer familjens säkerhet framför höns, men jag kan verkligen förstå sorgen i att vara utan dem. Har på allvar sagt till Paul att vi måste flytta i fall att Guelph hade ändrat sina bylaws så att vi inte hade fått ha höns. Det går inte att typ buffra med katter eller hundar som kan ta mössen? Eller... vänta, kan du få tag på ett par Ohio Buckeyes?!
http://www.backyardchickens.com/t/450355/buckeyes-really-catch-mice
Ida

2017-04-20 @ 03:24:02
Postat av: Pauline igen

Jag tror problemet ar att moss ar nattdjur och da sitter ju honorna och sover sott. Vi sag aldrig nagra moss dagtid... Men var tupp varnade oss varje gang en orm kom, sa det var iofs bra jobbat.
Vi har typ 6 av varldens 10 giftigaste ormar har, man sa fort vi flyttar till en kallare klimat sa blir det nya damer! (Och kanske en herre!)

Svar: Ah, true.
& det kändes ju inte direkt jättehärligt på ormfronten. Har bara varit i Australien en gång (Brisbane) men reagerade på hur "öppna" husen var, dvs stora springor under dörrar & dylikt. Hade nog i det läget inte heller varit så sugen på att locka till mig MER giftigheter...

Men håller tummarna för att du för eller senare får återgå till att vara en crazy chicken lady! Skönt att höra att det inte bara är jag som gjort den resan. :)
Ida

2017-04-21 @ 04:13:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0