Goals for 2017 - third month...

Ytterligare en månad som jag är glad att få lägga bakom mig, måste också ändra lite på mina mål. Resan till Sverige var så himla jobbig för oss allihopa, Tor som HATADE att flyga & jag som bara dödsångestade, att jag känner att jag måste stryka mål 6 & 7 för mitt eget välmående. Vill liksom bara vara hemma i vårt hus för resten av livet typ... Lägger därför till ett bonusmål som känns mer i linje med livet i nuläget.
 
1. Komma i bättre form. Woot, jag har hittat en pilateskurs som jag har gått till två gånger! Nästa månad hoppas jag på att komma iväg varje vecka samt lägga till lite ordenlliga promenader istället för "knata sakta efter kringirrande 2-åring".

2. Fortsätta med mina engelska kurser. Har klarat av de två första delmomenten på kursen, VG på båda! Så himla glad över detta - har typ varit ett av de få glädjeämnena i mars. Nästa kursmoment blir "academical writing" - känns ju som något jag borde klara av någorlunda bra!

3. Lära mig mer om höns. Har läst på om kyckling sjukdommar. Sticky butt är tex ett vanligt problem - de blir helt enkelt så smutsiga om rumpan att det blir totalstopp & så dör de om man inte tvättar dem i ljummet vatten. Fy vilket sorgligt sätt att gå hädan på... inkakad i bajs...

4. Mer vegetariskt här hemma. 11 vegetariska middagar check! Nästa månad hoppas jag att jag ska få till lite nya roliga recept också. Nu blev det mest paj & blomkålssoppa.

5. Jobba på ekonomin. Bahahaha! Var tvugna att betala in en stor summa mot huslånet (för att maximera skattefördelar) så det spräckte budgeten TOTALT.

6. Resa lite.

7. Jobba på min flygfobi.

8. Expandera trädgården. Vi har köpt miniväxthus (typ fönsterbrädemini) & nu väntar vi bara på att Tor ska ta en lång nap & så ska jag börja planterandet! Vi har också hägnat om hönsgården, vill att tjejeran ska få mer plats men inte full tillgång till trädgården som de har nu. De äter nämligen upp allt grönt som kommer upp - inklusive vitlöksblast & tulpaner!

9. Mer tid med Paul. Måste fortsätta jobba på att lägga undan telefonerna - att det ska vara så svårt att slita näsan från skärmen!

10. Ta körkort. Förra månaden var det skattemärket, den här månaden uppdaterade vi plåtarna. Ontario råkade nämligen producera en hel hög med plåtar där all färg flagar & trillar av & vi åkte på just en sån plåt. Men nu är plåtarna nya & fina & läsbara - så nu äntligen känns det som om jag kan börja köra utan att oroa mig! 

11. Sluta amma. Okay, så det här är anledningen till att vi sover så JÄVLA uselt i nuläget. I & med farmor dog pallade jag liksom inte med att vara en levande napp så jag bestämde att det var slutammat på natten. Det har inte gått helt friktionsfritt om vi säger så... men nu är vi i alla fall nere på två amningar per dag & det är grymt mycket bättre än hur det såg ut för en månad sen.

12. Bli bättre på att lära Tor svenska. Suck... här har det inte gått bra. När jag är ledsen & trött är det som om min hjärna inte pallar två språk & så halkar jag in på engelskan eftersom det är det språk som alla förstår. Måste, måste, se till att april blir bättre.

BONUS. Ett husprojekt/månad. Alltså det har inte gjorts något i huset under mars. Vi köpte en ny TV-bänk eftersom vår gamla håller på att falla i småbitar & den står fortfarande i en IKEA kartonghög i hallen. Nu måste vi rycka upp oss & klara av åtminstonde ett renoverings/piff-projekt per månad!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Så himla kul att det går bra med engelskan och att du trivs med det! Ang det vegetariska så gjorde jag en vegetarisk shepherd´s pie, tog quornfärs (vet inte om ni har det men det går säkert med sojafärs också) och istället för bacon tog jag haloumi. Blev jättebra =)

Peppkram!

Svar: Älskar engelskan - livboj just nu.
Hm, vet inte om det finns något av dem här... måste kolla nästa gång vi åker & handlar!
Ida

2017-04-02 @ 10:23:33
Postat av: Jo

Det var jag som skrev, vet inte varför den tar bort mitt namn hela tiden.

Svar: Hm, men de kommer i alla fall fram! Ibland får blogg.se för sig att markera vissa läsares kommentarer som spam - ytterst irriterande!
Ida

2017-04-03 @ 07:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0