Working on the happiness...

Idag bestämde jag mig för att försöka vända lite på deppskutan, klart att det inte kommer att bli bra på nolltid men målet är att i alla fall jobba på att fylla upp glädjereserven. Inte bara se livet som en enda jämmerdal av "jaha, vem ska dö imorgon då?". Inledde starkt med french toast till lunch...
& okey, jag ska vara ärlig här - french toast är mer Pauls grej, men det var lite roligt att testa ett nytt recept samt premiärsmaka vår sirap! Så god! Körde smaktest med vanlig lönnsirap & den är mer söt medan vår är mer karamellig om det makes sense. Sen åkte vi & köpte nya skor åt Paul. Vilket ju återigen låter som något trevligt för Paul, men tro mig, det var trevligt för alla... De gamla skorna luktade kattpiss något grövt (misstänker att han lämnade dem ute på trappen någon dag & att de sprejades av vår revirivrige grannkatt). Happ, sen gjorde jag dagens tyngsta drag i kategorin "Jobba på Idas välbefinnande". Jag stannade hemma från Pauls släktmiddag. Herregud så SKÖNT med egentid. Moi, me, myself & hönsen!
Så otroligt skönt att inte behöva småprata, lyssna på allmänt gnäll om småsaker eller ha någon klättrandes på mig... Grävde runt i trädgården en timme eller två i 18 gradig värme, utan jacka, & kände liksom hur jag vaknade till liv lite igen. Sen att inte behöva laga mat än till någon annan än mig själv, bara en portion tonfisksallad tillagad & uppäten ur samma bytta för att minimera disken & så ett glas perfekt iskallt vitt vin på det... Låter kanske inte mycket för världen, men det var den bästa present jag gett mig själv på år & dar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Underbart att börja njuta av livet igen...och lite egentid brukar. Sąä

2017-04-11 @ 00:16:49
Postat av: Gunilla

😠Sorry fel igen ! Egentid ! ! Så viktigt ibland


Svar: Ja så viktigt med egentid! Har varit dålig på att prioritera det i & med att Tor är väldigt mammig, men nu känner jag att jag måste bli bättre på det!
Ida

2017-04-11 @ 00:56:05
Postat av: Camilla

Egentid är något som gör att jag orkar i vardagen, jag försöker få mig lite egentid ibland. Allt från att komma hemifrån eller vara i trädgården och dra ogräs med en bra dokumentär eller podd inöronen :)
Det är bra att du tänker få in det :)

Svar: Trädgårdspyssel är hemskt bra egentid - man får jobba med kroppen, sol på näsan & så känner man att man gjort något! Men jag har dock inte lyssnat på pod än, det måste jag försöka få till nu den här våren - så kan jag låtsas som om jag inte hör om någon av de irriterande grannarna kommer förbi & vill prata (vi har överlag JÄTTEBRA grannar men det finns två personer på gatan som inte riktigt begriper personal space).
Ida

2017-04-11 @ 19:50:19
URL: http://camillassfr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0